Tyson meccsének megvannak a szabályai, erre kevesen számítottak! + videó

Azt már jó ideje tudjuk, hogy Mike Tyson, a profi boksz nehézsúlyú legendája július 20-án, amikor már 58 éves lesz, a Dallas Cowboys amerikaifutball-csapat nyolcvanezer fős arlingtoni stadionjában ringbe lép a harminc évvel fiatalabb, influenszerből lett bunyós Jake Paul ellen. Aki pedig azt gondolta, hogy Texasban ez csak egy bemutató jellegű bunyó lesz, az rosszul hitte. Tyson és Paul is bejelentette, hogy hivatalos meccset vívnak, amelynek az eredménye bekerül mindkettőjük statisztikájába.

2024. 04. 30. 5:44
Mike Tyson harci kedve ma is töretlen
Mike Tyson harci kedve ma is töretlen Forrás: Insagram/miketyson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mike Tyson 2005-ben, nem sokkal a 39. születésnapja előtt vonult vissza, azóta csak két bemutató meccsen láthattuk, de az elsőn, ami 2006-ban egy négymenetes bohóckodás volt, eredményt sem hirdettek. 2020-ban aztán nyolc kétperces menetet bokszolt egy másik legenda, a négy súlycsoportban is világbajnok Roy Jones Jr. ellen. Tyson 54, Jones 51 esztendős volt, előbbi tehát tizenöt év kihagyás után, utóbbi két és fél év után lépett ismét a ringbe, és döntetlenre végeztek egymással. Ahogy két legenda bemutató meccsén megjósolható.

Mike Tyson és Jake Paul július 20-án csap össze
Mike Tyson és Jake Paul július 20-án csap össze Forrás: Instagram/miketyson

Ám Tyson júliusban hivatalos, éles meccset vív Jake Paullal, ezt most jelentették be egyszerre. Ezt azt is jelenti, hogy az összecsapás eredménye bekerül mindkettőjük hivatalos statisztikájába. Tyson neve mellett a mai napig 50 győzelem (ebből 44 KO.) és hat vereség áll, utóbbiakból hármat már pályafutása végén szedett össze. A 27 éves Jake Paul, aki influenszerként indult, de tiszességesen megtanult bunyózni, az eddigi tíz mérkőzéséből kilencet megnyert, hatot KO-val, az egyetlen vereségét egy nyolcmenetes meccsen megosztott pontozással szenvedte el. 

 

Tyson és Paul mérkőzését nyolcmenetesre tervezik

Az is kiderült, hogy Tyson és Paul összecsapásán – amit a Netflix élőben közvetít – a felek annyi könnyítést kapnak, hogy a szokásos tízunciás kesztyűk helyett 14 unciásokban bokszolnak, a mérkőzés pedig nyolc kétperces menetből áll. A bunyó persze jóval hamarabb is véget érhet.

Tyson elmondása szerint kőkeményen készül a mérkőzésre, csakis erre koncentrál, hat hete nem él szexuális életet, és leállt a marihuána fogyasztásával is...

 

„Mike Tyson azt akarta, hogy profi küzdelem legyen. A Netflix is ezt akarta. Szóval beleegyeztem, a győztes mindent visz” – tudatta Jake Paul a közösségi oldalán.  A „győztes mindent visz” azért nem a pénzdíjra vonatkozik...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.