Ancelotti odaszúrt Tuchelnek: Mi is nekiállhatnánk panaszkodni

Carlo Ancelotti a hatodik Bajnokok Ligája-döntőjére készülhet, miután szerda este a Real Madrid 2-1-re legyőzte a Bayern Münchent az elődöntő második mérkőzésén. Az olasz szakember a mérkőzés után tengerészként jellemezte magát, és azt is elmondta, kollégája, Thomas Tuchel panaszaival nem ért egyet.

2024. 05. 09. 5:32
Carlo Ancelotti az első edző, aki hatszor is BL-döntőbe jutott egy csapatával
Carlo Ancelotti az első edző, aki hatszor is BL-döntőbe jutott egy csapatával Fotó: AFP/NurPhoto/Pics Action/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Carlo Ancelotti olyasmit ért el, amit korábban egy vezetőedző sem: hatodszor szerepelhet a Bajnokok Ligája döntőjében. A Real Madriddal és az AC Milannal négyszeres BL-győztes szakember ismét a spanyolokkal ünnepelhet, miután az idegenbeli 2-2 után szerdán hazai pályán 2-1-re legyőzték a Bayern Münchent. Pedig a meccs 88. percéig nem állt jól a királyi gárda szénája, 1-0-ra vezettek a bajorok, de egy kapushibát kihasználva Joselu egyenlített, négy perccel később a 34 éves csatár újabb góljával le is zárta a meccset. Így a Real Madrid készülhet a Borussia Dortmund elleni döntőre és esetleg a 15. győzelmére a kupasorozatban.

Tizenötödször lehet Európa legjobbja a Real Madrid
Tizenötödször lehet Európa legjobbja a Real Madrid (Fotó: AFP/Anadolu/Burak Akbulut)

– Újra megtörtént – mondta mosolyogva Ancelotti a találkozót követő sajtótájékoztatón. – Egy fantasztikus pálya és olyan játékosok kellettek hozzá, akik sosem adják fel a reményt. Ez valami varázslatos. Jól játszottunk, de nehéz meccs volt. Irányítottunk, aztán pedig erősek voltunk, nem veszítettük el a fejünket. A szurkolóknak és a klubnak is köszönettel tartozunk. Na meg persze a játékosoknak, mert egy olyan idényt produkáltak, amelyre senki sem számított – még én sem. Döntőbe jutni siker, bármi is történjen ezután.

Bár nagyot küzdött a csapata, Ancelotti úgy látja, korábban volt már rosszabb helyzetben is a királyi gárda. Például a negyeddöntőben.

– A City elleni meccs nehezebb volt. Akkor két gólt kellett szereznünk, itt pedig most a döntetlen is elég lett volna. Amikor egy meccs végén találsz be, onnan az ellenfelednek lefelé vezet az útja. Te pedig megpróbálsz újabb gólt szerezni – magyarázta a tréner.

 

Ancelotti csak egy tengerész a sok közül

Egy újságíró megjegyezte, Ancelotti remek kapitány. Be sem fejezhette a mondókáját, mert a Real sikeredzője azonnal közbevágott: – Egy kapitány van itt, az ő neve Florentino Pérez (a klubelnök – a szerk.). Mi, többiek egyszerű tengerészek vagyunk.

Ezután kellemetlen vizekre eveztek a sajtótájékoztatón. Megkérdezték Ancelottit, mit gondol a meccs egyik utolsó jelenetéről. A 103. percben a Bayern München talán kiegyenlíthetett volna, de a partjelző felemelt zászlóját látva a játékvezető – a szabályokat figyelmen kívül hagyva – nem hagyta, hogy befejezzék a támadást. Matthijs de Ligt azért lőtt egy gólt, viszont így semmire sem ment vele. A mérkőzést vezető Szymon Marciniak utólag elismerte a hibáját, Ancelotti szerint azonban erre semmi szükség.

– Elég egyértelmű volt a helyzet. Úgy gondolták, hogy lesen volt az egyik futballista, így megállították a játékot. Nagyszerű játékvezetőről van szó. De nemcsak az ellenfél panaszkodhat, mi is megtehetnénk Nacho gólja miatt. Kimmich feldobta magát – utalt az olasz szakember arra, hogy Nacho szabálytalansága miatt elvettek a Real Madridtól egy gólt. Bár az aligha volt vitatható helyzet...

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.