Annyira kiakadt valaki a világbajnokságon, hogy berohant a pályára és súlyos provokáció következett

Elsőfokon elítélte a bíróság azt a férfit, aki a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokság egyik rendezvényén beszaladt a futópályára, majd ellenállt a stadionból való kivezetésnél.

Forrás: Ügyészség2024. 05. 30. 12:46
Budapest, 2023. augusztus 19.
A Nemzeti Atlétikai Központ a budapesti atlétikai világbajnokság elsõ napján, 2023. augusztus 19-én.
MTI/Derencsényi István
illusztráció Fotó: MTI/Derencsényi István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A ítélet szerint a férfi 2023. augusztus 25-én este a IX. kerületi, Nemzeti Atlétikai Központban megrendezett Atlétikai Világbajnokságon a magasugrás versenyszám közben elhagyta a nézőteret és beszaladt a futópályára, megzavarva ezzel a sportrendezvényt. 

A pályabíró a vádlottat leterelte a pályáról, azonban a férfi önként nem tett eleget a biztonsági szolgálat tagja kérésének, hogy a világbajnokság helyszínét is hagyja el. Ezért a biztonsági szolgálat tagjai kivezették a rendbontót és átadták az általuk időközben értesített rendőröknek. 

A férfi az őrök jogszerű intézkedésének folyamatosan ellenállt, a földre dobta magát és provokáló, agresszív stílusban beszélt az őrséggel.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit rendbontás vétségével vádolta. A bíróság a vádlottra gyorsított eljárásban, büntetővégzésben 220 óra közérdekű munka büntetést szabott ki és két évre eltiltotta őt bármely, szövetségi keretben szervezett sportrendezvény látogatásától.

A büntetővégzés egyelőre nem jogerős. Az esetről videó is készült, ezt ide kattintva nézheti meg.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.