De Ligt: Gyalázat, ami történt, az asszisztens is elnézést kért tőlem + videó

Amint arról beszámoltunk, a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid szerda éjjel 2-1-re nyert a Bayern München ellen, így 4-3-as összesítéssel bejutott a döntőbe. A hosszabbításban volt egy vitatott ítélet, amikor a németek akcióját les miatt megállították, és ennek kapcsán Matthijs de Ligt érdekes nyilatkozatot tett: a partjelző, vagyis ahogy már hívják, az asszisztens elnézést kért tőle, azt mondta, hogy hibázott.

2024. 05. 09. 9:06
JÚNIOR, Vinícius; DE LIGT, Matthijs
Madrid, 2024. május 8. Matthijs de Ligt, a Bayern München (b) és Vinícius Júnior, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája elõdöntõjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkõzésén a madridi Santiago Bernabeu Stadionban 2024. május 8-án Fotó: . MTI/AP/Manu Fernández
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid és a Bayern München találkozója már a 103. percben járt, amikor a lengyel Szymon Marciniak játékvezető döntése értelmében lesről adott gólpasszt, Matthijs de Ligt hiába talált a Real kapujába, ekkor már megállították a játékot. Furcsa eset volt, hiszen az asszisztenesek, ha nem teljesen egyértelmű a helyzet, akkor nem jeleznek lest, tovább engedik az akciót, és VAR később dönt. Most pedig centiken múlhatott, hogy mi lett volna a helyes ítélet. De mivel Marciniak egyből szabadrúgást ítélt kifelé, elmaradt a „vonalazás”.

De Ligt lesen volt? Forrás: X/ESPN FC

A jelenet videón ITT tekinthető meg.

Fontos, hogy nem az előrébb tartózkodó De Ligt, hanem Mazraoui felé szállt az átadás, az ismétlést érdemes figyelni.

Matthijs de Ligt a lefújás után érdekes nyilatkozatot tett:

– Ha les volt, akkor les volt, de a labdarúgásban vannak szabályok, és azokat be kell tartani. Ha nem egyértelmű a helyzet, akkor tovább kell játszani. Ha a mérkőzés utolsó pillanatában a játékvezető megállítja a játékot egy ilyen esetben, az nagy hiba és gyalázat. Az assisztens később azt mondta nekem, hogy hibázott és ezt sajnálja, de ezzel nem tudok mit kezdeni. Nem vagyok olyan, aki másokban keresi a hibát, és a Real megérdemelte a győzelmet, de a szabály az szabály, ez az egyetlen dolog, amit erről az esetről el tudok mondani – nyilatkozta Matthijs de Ligt, aki megjegyezte, hogy ez hasonló eset volt, mint Joselu második gólja, csak éppen ott tovább engedték a játékot. 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.