A Ferencváros korábbi edzője exfradistákkal tölti meg új csapatát

Elek Gábor 2008 és 2023 között volt a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője. A szakember nyugalmasabb munkahelyre vágyott, az Esztergomi Vitézek csapatát azonban felvezette az élvonalba, így a következő idényben a Ferencváros ellen is meccselnie kell. Elek Gábor sok olyan játékossal dolgozik majd együtt Esztergomban, akinek korábban az FTC-nél is edzője volt.

2024. 05. 28. 18:09
Elek Gábor Esztergomi Vitézek Ferencváros korábbi edzője, játékosai kézilabda
Elek Gábor az Esztergomi Vitézek kispadján tér vissza az élvonalba, a Ferencváros ellen is meccsel Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elek Gábor a vezetőedző, a játékosok között pedig ott van Szucsánszki Zita, Kisfaludy Anett és Kovács Anett is. Nem mentünk vissza az időben, mindezzel már nem a Ferencváros csapatát írjuk le, hanem az Esztergomi Vitézek készül ilyen felállásban NB I-es újoncidényére. A Ferencváros aktuális bajnokcsapatából csatlakozik az esztergomiakhoz a fiatal Kármán Luca és Horváth Fanni is, és újra Elek Gábor keze alatt játszik majd a ferencvárosi nevelésű testvérpár, Ballai Borbála és Ballai Anna.

KISFALUDY Anett; SZABÓ Nina
Budapest, 2024. május 25.
Kisfaludy Anett (b), az FTC és Szabó Nina (j), a DVSC játékosa a nõi kézilabda NB I FTC-Rail Cargo Hungaria - DVSC Schaeffler mérkõzésén a budapesti Elek Gyula Arénában 2024. május 25-én. Elek Gábor Esztergom
Kisfaludy Anett a bajnok Ferencváros helyett a következő idényben már az Esztergomi Vitézek játékosa lesz (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Elek Gábor az élvonalba való feljutást még szakmai igazgatóként felügyelte, az NB I-ben viszont már ő lesz az Esztergomi Vitézek vezetőedzője.

– Egy éve képtelenségnek tartottam volna, hogy már most az NB I-ről lehessen beszélgetni, de meg tudtuk csinálni, és rémesen büszkék vagyunk rá. Négy-öt évben gondolkozunk, ennek az időszaknak a végén szeretnénk megcélozni a nemzetközi kupaszereplést. Most kimaradt egy lépcsőfok, kettőt tudtunk előre lépni, a következő periódusban viszont szeretnénk meglépni minden lépcsőfokot, ennek megfelelően igazoltunk és tervezünk előre – mondta a csapatbemutató sajtóeseményen a szakember.

Elek Gábor a Ferencváros ellen is meccsel

Elek Gábor játékosként is erősítette a Ferencvárost, majd edzőként tizenöt évet töltött a női kézilabdacsapat kispadján, mindeközben a tokiói olimpián ő irányította a női válogatottat is. A következő idényben viszont nemcsak exfradistákkal dolgozik majd, hanem két meccsen szembe kell néznie szeretett klubjával, az aktuális bajnok Fradival.

– Fantasztikus, hogy idén duplázott a Ferencváros. A két egymás elleni mérkőzésre viszont egyáltalán nem vágyom. Profik vagyunk, de két nagyon érzelmes mérkőzés lesz számomra – hangsúlyozta Elek Gábor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.