Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Szerbia

Flicknek a Barca csak pótmegoldás, először más klubnak mondott igent

A Barcelona szerdán mutatta be új vezetőedzőjét, Hansi Flicket. A német szakember annak ellenére kezdi meg a következő idényt a katalán csapatnál, hogy előtte egy másik klubnál szeretett volna elhelyezkedni.

2024. 05. 31. 19:52
Hansi Flick lesz a Barcelona vezetőedzője
Hansi Flick lesz a Barcelona vezetőedzője Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona szappanoperája szerdán ért véget, amikor bejelentette, hogy a korábban lemondó, majd visszakönyörgött, végül kirúgott Xavi helyére Hansi Flicket szerződtetik. Az addigi német szövetségi kapitány tavaly szeptember óta volt munkanélküli, azóta várt egy jó ajánlatra. Már hónapok óta rebesgették, hogy ezt a Barcelonától kaphatja meg, ugyanakkor arra is volt esély, hogy egykori klubjához, a Bayern Münchenhez tér vissza, amely februárban jelentette be.

Olyannyira, hogy a bajorok ügyeiben jártas újságíró, Christian Falk beszámolt róla, a német csapat felvette a kapcsolatot Flickkel, aki kapható volt az ajánlatra.

– Hansi Flick most a Barcelona vezetőedzője, de május 11-én Uli Hoeness (tiszteletbeli elnök – a szerk.) és Karl-Heinz Rummenigge (felügyelőbizottsági tag, korábbi vezérigazgató – a szerk.) nyomására felhívta őt Max Eberl (a Bayern sportigazgatója – a szerk.). Azt mondta Flicknek, hogy egy évre visszatérhetne a Bayernhez, mire Flick igent mondott. Eberl azt ígérte, újra felhívja Flicket, hogy egyeztessenek a játékoskeretről, de ez sosem történt meg, így Flick kicsit feldühödött. De Eberl ekkor már azt tervezte, hogy Kompanyt nevezik ki Tuchel helyére – ebből is látszik, mennyire fontos volt Eberlnek Kompany! – világított rá Falk.

Mint ismert, Flick helyett Vincent Kompany, aki eddig a Burnley vezetőedzője volt, veszi át a leváltott Thomas Tuchel helyét a Bayern Münchennél.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.