Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Guardiola nagy bánata: Most elszámoltam magam…

Pep Guardiola magára vállalta a Manchester City 2-1-es vereségét a Manchester United ellen az FA-kupa szombati döntőjében. A katalán tréner emellett megdicsérte kollégáját, Erik ten Hagot, aki elképzelhető, hogy a fináléban irányította utoljára a Vörös Ördögöket.

2024. 05. 26. 6:15
Pep Guardiola csapata most nem járt sikerrel
Pep Guardiola csapata most nem járt sikerrel Fotó: AFP/JUSTIN TALLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Semmi sem szólt a Manchester United mellett az FA-kupa szombati döntője előtt. Ellenfelük, a Manchester City nagy csatában megnyerte a bajnokságot, míg az MU 31 ponttal kevesebbet szerezve nyolcadik lett ugyanott. Még a nemzetközi kupaporondra sem jutottak volna ki a Vörös Ördögök, ha nem nyerik meg az FA-kupát, de a kupagyőzelemmel végül sikerült nekik.

A Manchester United játékosai a trófeával
A Manchester United játékosai a trófeával. Fotó: MTI/AP/Kin Cheung

A Vörös Ördögök Alejandro Garnacho és Kobie Mainoo találatainak köszönhetően két góllal elhúztak az első félidőben. A szürkén játszó Manchester City a második játékrészre összekapta magát, ám egyenlíteni nem tudott, Jeremy Doku csak a 87. percben szépített. Guardiola csapata 2-1-re veszített, ezzel a Bajnokok Ligája után az FA-kupában sem védte meg a címét.

Guardiola csalódott, Ten Hag büszke

– Először is gratulálni szeretnék a Manchester Unitednek – kezdte Guardiola. – A második félidőre feljavultunk, de egyébként nem volt jó a taktikánk. Volt egy tervem, de ez nem működött. Nálunk volt az irányítás, mint máskor is, ha a United az ellenfél, mégsem tudtunk helyzeteket kidolgozni. Csalódottak vagyunk most, ami természetes egy elveszített döntő után, viszont egy csodálatos idényen vagyunk túl. Több trófeáért is harcban álltunk. Most pihenünk egy kicsit, aztán visszatérünk.

A Manchester City menedzsere kollégájáról, Erik ten Hagról is elmondta a véleményét. Hiába nyerte meg a döntőt a Manchester United, könnyen lehet, hogy a holland edzőtől a következő napokban megszabadulnak a Vörös Ördögök.

– Ők azok, akik döntést hoznak a jövőjéről, nem én. Egy kedves emberről van szó, kiváló szakemberről, az FA-kupa megnyerése pedig most olyan fontos volt a csapatának, mint nekünk tavaly. Beszélgettünk, megöleltünk egymást. Mi most szomorúak vagyunk, de holnap már ünnepelni fogjuk mindazt, amit elértünk. Ahogy az életben, úgy a futballban is egyszer nyerünk, máskor veszítünk…

Erik ten Hag nem fukarkodott a dicsérettel, amikor a csapatáról kérdezték a mérkőzést követő sajtótájékoztatón. Az őket ért kritikákra is reagált.

– Minden dicséret a játékosokat illeti. Remekül játszottunk, erősek voltunk. Most láthatták, hogyan tudunk játszani, ha minden játékos a rendelkezésünkre áll. Néhányan még valójában nem is voltak elég fittek, hogy pályára lépjenek, a teljesítményük mégis jó volt. Az egész idény során mondtam önöknek, hogy ha a játékosaim egészségesek, akkor jól tudunk játszani. Most kiváló teljesítményt nyújtottunk a világ legjobb csapata ellen. A városi rivalizálás miatt különösen fontos egy ilyen meccs. De nekünk nem ez volt a lényeg, hanem annyi csalódás után meg akartuk mutatni, hogy képesek vagyunk nagy dolgokra – nyilatkozta a United menedzsere, hozzátéve, hogy igazságtalanok voltak az őket ért kritikák. – Nem álltak rendelkezésünkre a játékosok. Nem játszottunk jól, de folyamatosan kényszermegoldásokat kellett kötnünk, úgyhogy nem is játszhattunk úgy, ahogy szerettünk volna. Az itteni két idényem alatt talán háromszor vagy négyszer fordult elő, hogy a teljes keret a rendelkezésemre állt.

Ten Hag az őt meneszteni készülő Manchester United vezetőségének is üzent: – Ha ők nem akarnak engem, akkor majd más csapattal nyerek trófeákat.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.