Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Döntött Gulácsi Péter sorsáról az RB Leipzig

Ahogy a válogatottnál, úgy Gulácsi Péter klubjánál, az RB Leipzignél sem volt eddig egyértelmű, hogy ki lesz az első számú hálóőr a következő idényben. A német klubnál most döntöttek a kapuskérdésben.

2024. 05. 25. 13:27
Gulácsi Péter a Hoffenheim elleni mérkőzésen
Gulácsi Péter a Hoffenheim elleni mérkőzésen Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/UWE ANSPACH
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatottnál és verseng egymással az első számú kapus posztjáért, de előbbinek a Lipcsénél is akadt vetélytársa. A magyar hálóőr a súlyos sérülése miatti hosszú kihagyása idején Janis Blaswich remekelt a kapuban, így Gulácsi a felépülése után sem tért vissza azonnal a kapuba, de idővel, Blaswich hibáinak, illetve saját kiemelkedő teljesítményének is köszönhetően tavasszal folyamatosan a kezdőcsapatban kapott helyet. 

Az RB Leipzig a nyáron tízmillió euróért kapust vásárol, a 22 éves Maarten Vandevoordt érkezik, ami nehezíthetné Gulácsi helyzetét, azonban a jelek szerint a fiatal tehetség a jövőben valószínűleg inkább a kupamérkőzéseken kap lehetőséget, és az első számú kapus továbbra is a magyar játékos marad. A Bildre hivatkozva a Metropol azt írja, erről Marco Rose vezetőedző, Rouven Schröder sportigazgató és a főszponzor Red Bull futballfelelőse, Mario Gómez közösen döntöttek, illetve arról is, hogy Blaswichtól megválnak.

– Megállapodtunk, hogy az idény végén döntünk – fogalmazott Gulácsi. – Mindig mondtam, hogy nagyon jól érzem magam a klubban, és különösen élveztem az utóbbi hónapokat: a súlyos sérülésem után újra első számú kapusként, ráadásul sikeres csapatban védhettem. Biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokat adhatok a csapatnak. Könnyen el tudnám képzelni, hogy itt fejezzem be a karrieremet.

A posztján a Bundesliga legjobbjai közé tartozó játékos hozzátette: családos emberként hosszú távon tervez, ezért nyáron meghosszabbítaná a már csak egy évig érvényes szerződését, de jövőre sem szeretne a kispadon ücsörögni.

Gulácsi sorsával kiemelten foglalkozott A látható légió legutóbbi műsora, ahol a részvevők arra jutottak, Gulácsi valószínűleg marad Lipcsében. Így is történt.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.