Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kiderült, ki lesz a Győr vezetőedzője a következő idényben

Per Johansson marad a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe jutott Győri Audi ETO kézilabdacsapatának vezetőedzője a következő idényben is.

Forrás: MTI2024. 05. 25. 18:16
Per Johansson marad a Győr vezetőedzője
Per Johansson marad a Győr vezetőedzője Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr március derekán nevezte ki a holland női válogatott svéd szövetségi kapitányát a kispadra a dán Ulrik Kirkely helyére. A klub szombaton honlapján jelentette be, hogy a 2024–25-ös idényben is ő vezeti az együttest.

Endrődi Péter ügyvezető elárulta, a kezdetektől fogva korrekt megbeszéléseket folytattak Johanssonnal.

– Megállapodtunk márciusban, hogy bármilyen, a következő szezonról szóló tárgyalást csak egy sikeres Final Four kvalifikációt követően kezdünk el. A Vipers elleni továbbjutást és az FTC elleni hazai győzelmet követően értékeltük a csapat helyzetét, és az utat, amit március vége óta megtettek a lányok Per vezetésével. Alapos és részletes megbeszéléseken vagyunk túl, és aláírtunk egy plusz egyéves szerződést. Per számára egyértelmű célokat határoztunk meg az idei évadban, és ugyanígy jártunk el az új kontraktus esetében is – fejtette ki az ügyvezető.

– Örömmel írtam alá az új kontraktust, hiszen nagyon jól érzem magam Győrben. A lányokkal hamar megtaláltam a közös hangot, a klub a legszervezettebb, amit eddig valaha is láttam, és az a folyamatos maximalizmus, ami itt körbevesz minket, hihetetlenül inspiráló. Nagyszerű kerettel dolgozhatok majd jövőre is, de ez most még nagyon távol van – szögezte le a tréner, aki kiemelte: a keretnek és neki is jó, hogy lezárult az edzőkérdés, így már csak a négyes döntőre fókuszálnak, amelynek jövő hétvégén a budapesti MVM Dome ad otthont.

– Nem titok, voltak más ajánlataim is, de részletekben nem is foglalkoztam ezekkel, mert a legelső helyen a győri szerződéshosszabbítás állt. Büszke és boldog vagyok, hogy ennek a patinás és sikeres klubnak én lehetek a vezetőedzője – szögezte le Per Johansson.

A szakmai stáb végleges összeállításáról még folyamatban vannak a tárgyalások a honlap beszámolója szerint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.