Ezt mondta Neuer az óriási potyája után, ami a Bayern kiesésébe került a BL-ben

Németországban Oliver Kahn 2002-es világbajnoki döntőben elkövetett látványos hibájához hasonlították Manuel Neuer potyáját, ami miatt a Real Madrid ki tudott egyenlíteni a Bayern München elleni szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágójának hajrájában, s végül meg is nyerte a meccset. A Bayern edzője szerint Neuer százévente egyszer követ el ilyen hibát, a rutinos kapus pedig nem találta a szavakat.

2024. 05. 09. 6:32
NEUER, Manuel
Joselu, a Real Madrid játékosa (b) Manuel Neuernek, a Bayern München kapusának berúgja csapata első, egyenlítő gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének Real Madrid-Bayern München visszavágó mérkőzésén, miután a német kapus nagyot potyázott. Fotó: MTI/AP/Jose Breton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oliver Kahn szeme láttára potyázott hatalmasat Manuel Neuer a Real Madrid elleni BL-elődöntőben, írta meg a német Bild, amely szerint a Bayern München egykori legendás kapusa ott volt a Santiago Bernabéu Stadion díszpáholyában a királyi gárda meghívására. A lap párhuzamot is vont Kahn 2002-es vb-döntőben elkövetett hibája és Neuer mostani potyája között.

NEUER, Manuel; RODRYGO
Manuel Neuer hibája volt a Bayern München kiesésének egyik oka (Fotó: EPA/J. J. Guillen)

Mint írják, a 2002-es Németország–Brazília vb-döntőben, és az addig vezető úton Kahn a hátán cipelte a válogatottat, egészen addig, amíg a fináléban Rivaldo fogható lövése nem pattant róla ki, így aztán Ronaldo könnyedén megszerezhette a vezetést a braziloknak, akik végül 2-0-ra meg is nyerték a vb-döntőt. Most pedig eljött Neuer „Kahn-pillanata” is.

Pedig a Bayern kapusa szenzációsan védett a nagy hibájáig, hat óriási védést mutatott be a Real Madrid ellen, főszereplője volt annak, hogy a bajorok a 88. percig 1-0-ra vezettek idegenben, és ezzel összesítésben 3-2-es továbbjutásra álltak. Csakhogy aztán Vinícius 20 méterről eladott lövése megpattant Neuer előtt, akiről kipattant a labda, Joselu pedig közelről a kapuba lőtt.

Ezzel lett 1-1, aztán Joselu nem sokkal később duplázott, a Real Madrid 2-1-re fordított, és összesítésben 4-3-mal a BL-döntőbe jutott.

Neuer százévente hibázik ekkorát

– Olyan hiba volt ez, amit Manuel százévente egyszer követ el – mondta Neuer potyájáról Thomas Tuchel, a Bayern München vezetőedzője.

Az érthetően csalódott Neuer pedig így fogalmazott:

– Bárki, aki valaha is futballozott, tudja, hogy mit érzek most. Az, hogy a végjátékban kiestünk, miután a 85. percig 1-0-ra vezettünk, rendkívül keserű. Fontos lépést tettünk London felé, már a döntőben láttuk magunkat, és most nem találok szavakat. Nagyon nehéz ez nekem. Őszintén megmondom, arra számítottam, hogy a labda máshogy pattan, a mellkasomra érkezik, de kicsit feljebb jött.

A Bayern München kiesésével eldőlt, hogy a csapat ebben az idényben nem szerez trófeát: a Német Szuperkupát a Lipcse nyerte meg ellene, a Német Kupában egy harmadosztályú csapat ellen esett ki, a Bundesliga bajnoka a Bayer Leverkusen lett, a BL-ben pedig a Dortmund és a Real Madrid jutott a döntőbe.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.