Marozsán veresége után izgalmas kérdés, hogy ennek milyen következménye lesz

Marozsán Fábián tavaly a római salakpályás tenisztornán robbant be a legjobbak közé azzal, hogy nyert a világranglistán akkor második, de később az élre ugró spanyol Carlos Alcaraz ellen; ma viszont sajnos az első fordulóban búcsúzott.

2024. 05. 08. 18:06
Marozsán Fábián számára most nem alakult jól a római torna
Marozsán Fábián számára most nem alakult jól a római torna Fotó: Europress/AFP/Anthony Wallace
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián tavaly csak a 135. helyen állt a világranglistám a római ATP 1000-es torna előtt, a selejtezőből indult, s azután, hogy itt két meccset nyert, a 128-as főtáblán még hármat behúzott. A 32 között a világranglistán második, későbbi világeslő Carlos Alcarez ellen 6:3, 7:6-ra nyert, ami világszenzáció volt. A nyolcaddöntőben a horvát Borna Coric (16.) állította meg (6:3, 4:6, 3:6).

Internazionali BNL D’Italia 2023 - Day Eight
Carlos Alcaraz és Marozsán Fábián tavaly Rómában. Fotó: NurPhoto via AFP

Marozsán hétfőn karriercsúccsal a 36. helyre került a világranglistán, és a római salakpályás tenisztorna 7,87 millió euró összdíjazású férfi versenyében ezúttal már a főtáblán, a 128 között kezdhetett. A Foro Italicóban ma a 64 közé kerülésért Alekszandr Sevcsenkóval (60.) találkozott, pályafutása során először. Az idén oroszból kazahhá lett, gyermekkora óta Bécsben élő ellenfél legjobbja a 45. hely volt februárban. A mérkőzés meglehetősen egyoldalúan alakult, Marozsán mindössze öt játékot tudott nyerni a találkozó során, amely 1 óra 12 perc alatt véget ért, Sevcsenko 6:3, 6:2-re győzött.

 

Marozsán most sok pontot veszített

Mindez azért is jött nagyon rosszul Marozsán számára, mert így sok pontot veszített, nem tudja „megvédeni” azokat, amiket tavaly szerzett, és így visszacsúszik a világranglistán. Hogy mennyire, az attól függ, a rangsorban mögötte állók hogyan szerepelnek a héten, nekik mennyi pontot kell megvédeniük. A Magyar Tenisz Szövetség számításai szerint Marozsán Fábián a top 40-ben egyelőre továbbra is benne van.

A római tornán a főtábla másik magyarjára, a világranglistán 50. helyen álló Fucsovics Mártonra a selejtezőből érkezett francia Alexandre Muller (109.) vár a nyitókörben.

FRIISSÍTÉS:

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.