Hová lett a precíz Németország? A sörhiány csak a jéghegy csúcsa

Németországban a torna előtt a hazai válogatott szereplése miatt aggódtak, a Nationalelf azonban jól szerepel, csoportelsőként jutott a legjobb tizenhat közé. Az talán eszükbe sem jutott a németeknek, hogy a rendezéssel, a szervezéssel akad majd rengeteg probléma a foci Eb alatt. Varga Barnabás ijesztő sérülése után a teszetosza mentők sem nyugtattak meg senkit, hiába volt minden rendben az UEFA szerint.

2024. 06. 25. 12:53
Lugas EURO - 2024 szurkolók
20240619 Németország Stuttgart
Európa-bajnokság.
Magyarország Németország labdarúgó mérkőzés.
Fotó: Mirkó István MI
Magyar Nemzet
képen: német szurkolók német rendezés foci eb
Az idei Eb-rendezésre nem lehetnek büszkék a németek Fotó: Mirkó István
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság sokak emlékezetében etalonként él: csodás hangulat és szervezői precizitás jellemezte. Tizennyolc évvel később Németország Eb-t rendez, de néha olyan, mintha ez már egy teljesen másik Németország lenne. Számunkra a legsokkolóbb eset, amikor Varga Barnabás a földön feküdt a skótok ellen, s Szoboszlai Dominik lépett közbe, hogy gyorsabban kapja a segítséget, de a biztonsági személyzet és a német vasúthálózat sem áll a helyzet magaslatán.

Varga Barnabás EURO - 2024 Skócia - Magyarország
Varga Barnabás sérülése mellett a késlekedés is sokkoló volt (Fotó: Mirkó István)

Szurkolói balhék mindig akadnak, ezt nem kell teljesen a szervezők a nyakába várni. Az viszont már egyértelműen rendezői hiba, hogy rengeteg pályára rohanó drukkert láttunk a torna során, s volt, hogy a biztonsági személyzet a rendbontó helyett a portugálok egyik játékosát, Goncalo Ramost vitte földre.

Mi történt Varga Barnabással az Eb-n?

A mentők mozgásán nem lehetett hasonló lendületet felfedezni, amikor Varga Barnabás jól láthatóan segítségre szorult a skótok elleni meccsen. Szoboszlai Dominik lépett elő, hogy siettesse a személyzetet.

Az UEFA szerint persze minden rendben volt

Közlekedési káosz Németországban

Az itthonról szurkolóknak is feltűnhetett a korábban precizitásáról ismert német vasúthálózat blamája. Ujvári Máté helyett ugyanis a Szlovákia–Ukrajna meccs első perceit Magyarországról Székely Dávid közvetítette, mert a helyszíni kommentátor vonata három órát késett egy 22 perces távon.

S az Origo felhívta a figyelmet arra, hogy az is előfordult, hogy a villamos eltévedt vagy éppen megállás nélkül elhaladt a stadion megállója mellett, mert ott túl nagy volt a tömeg.

A német válogatott jól szerepel eddig a tornán, rendezőként viszont Németország megdöbbentő módon leszerepel. Az egyik skót szurkoló arról számolt be, hogy még a sör is elfogyott. Németországban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.