Harry Kane képes szakítani korunk súlyos függőségével

Az Angol Labdarúgó-szövetség kötelezővé ugyan nem tette, de támogatja a játékosokat abban az elhatározásban, hogy az Európa-bajnokság alatt szüneteltessék az aktivitásukat a közösségi médiában. A csapatkapitány Harry Kane jó példával jár elöl.

2024. 06. 11. 22:33
Harry Kane, szivárványos
Harry Kane csapatkapitányként büszkén viseli a szivárványos karszalagot Fotó: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint másfél ezer gyalázkodó komment. Az angol labdarúgó-válogatott játékosainak ennyi sértést kellett lenyelniük csak a Twitteren a 2022-es katari világbajnokság alatt. Nem megfeledkezve arról, hogy a 2021-es Európa-bajnokság után rendőrségi ügy kerekedett abból, hogy a közösségi felületeken az Olaszország elleni büntetőpárbajban a három hibázó angol futballista – Marcus Rashford, Jadon Sancho, Bukayo Saka – ellen valóságos hadjárat indult.

Ez indította arra az Angol Labdarúgó-szövetség vezetőit, hogy az tanácsolják a játékosoknak, lehetőleg korlátozzák, sőt kerüljék az aktivitást a közösségi médiában az Európa-bajnokság alatt.

A csapatkapitány Harry Kane jó példával jár elöl, ő egyáltalán nem használja a közösségi médiát az Eb alatt. A Németországba indulás előtt, az Izlandtól elszenvedett váratlan, 1-0-s vereség után azért Kane még posztolt egyet, a szurkolók támogatását kérve.

Őt követve elsőként Declan Rice döntött ugyanígy, de a hírek szerint további játékosok fontolgathatják a lépést, hogy átmenetileg szakítanak a közösségi médiával.

Gareth Southgate szövetségi kapitány – aki Németországba érkezve váratlan bejelentést tett – a játékosokra bízza ezt a döntést.

Az angol válogatott megtartotta első edzését Jénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.