Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Volt játékosa reméli, Klopp nem lesz boldog + videó

A házigazda Németország a skót labdarúgó-válogatott ellen vívja meg az Európa-bajnokság péntek esti nyitómeccsét. A britek csapatkapitánya, Andy Robertson szeretne meglepetést okozni, korábbi mesterének, Jürgen Kloppnak pedig egy rossz estét.

2024. 06. 14. 15:02
Andy Robertson (balra) és Jürgen Klopp jól ismerik egymást
Andy Robertson (balra) és Jürgen Klopp jól ismerik egymást Fotó: AFP/NurPhoto/Action Foto Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Andy Robertson sokat köszönhet Jürgen Kloppnak. Ő volt a Liverpool menedzsere, amikor a skót játékos 2017-ben az angolokhoz igazolt, majd Klopp a világ egyik legjobb balhátvédjét faragta a nyolcmillió euróért szerződtetett Robertsonból.

Robertson sikerre vezetné a skótokat a németek ellen
Robertson sikerre vezetné a skótokat Klopp honfitársai ellen Fotó: AFP/Fabrice Coffrini

A 30 éves futballista azóta nagy utat járt be, a Bajnokok Ligáját és a Premier League-t is megnyerte a Vörösökkel, és a felemelkedése ahhoz vezetett, hogy a skót válogatott csapatkapitánya lett. A Finnország elleni felkészülési mérkőzés (2-2) alkalmával már a 49. alkalommal viselte a karszalagot, ami a skót válogatottnál rekordnak számít.

Robertson elrontaná Klopp éjszakáját

A mérföldkő Jürgen Klopp figyelmét sem kerülte el, gratulált egykori tanítványának a mérföldkőhöz.

– Üzenetet küldött nekem a múlt héten, amikor rekordot döntöttem. Nagyon kedves üzenet volt, és bár nem volt köteles ezt tenni, sokat jelentett nekem, hogy megtette. Gratulált nekem – idézte fel a védő a skót válogatott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Liverpooli lemondását követően a jól megérdemelt pihenőjét töltő német edző péntek este ugyanakkor vélhetően nem Robertson sikeréért szorít. A németországi Európa-bajnokság nyitómeccsén, ma este 21 órakor a házigazda a skót válogatottal csap össze az A csoportba.

– Azt hiszem, hogy kint lesz a meccsen, érdekes lesz, hogy kinek szurkol – bár tudom, hogy erre csak egy válasz lehetséges. Most nincs szükségem a tanácsára, ezt ő is tudja. Remélem, hogy élvezni fogja a meccset, de nem lesz túl boldog! – tette hozzá a mókamesterként ismert Robertson.

Skócia az elmúlt huszonhat évben csak második alkalommal szerepel egy világversenyen. A 2021-es Európa-bajnokság csoportkörében egy pontot szereztek az angolok elleni döntetlennel, Horvátországtól és Csehországtól kikaptak, így kiestek. Sőt, valójában még egy Eb-n sem sikerült továbbjutniuk a kieséses szakaszba. 

 

Robertsonék most ezen szeretnének változtatni, bár Németországgal, Svájccal és a liverpooli csapattársát, Szoboszlai Dominikot is bevető magyar válogatottal egy csoportban nem túl jók a kilátásaik. A csapatkapitány azért reménykedik benne, hogy a Nationalelf ellen is meglepetést tudnak okozni.

– Sok minden ösztönöz minket, de a leginkább az, hogy egy legendás csapattá váljunk. Ez a motivációnk, mi akarunk az első skót válogatott lenni, amely bejut a kieséses szakaszba. Történelmet akarunk írni, tudjuk, mi a tét. Mi lehet a legrosszabb, ami történhet velünk? Hogy ott leszünk a kieső csapatok között? Nincs rajtunk nyomás, senki sem vár tőlünk sokat. Mindent beleadunk. Nehéz lesz a hazai közönség előtt játszó németek ellen, tiszteljük őket, de remélhetőleg problémákat tudunk okozni nekik az este. Készen állunk, bízom benne, hogy ez a pályán is meglátszik majd péntek este – mondta eltökélten a 30 éves játékos.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.