Robert Lewandowski sem tudott segíteni, továbbra is pont nélkül a lengyelek

Ausztria is megszerezte első pontjait az idei labdarúgó Európa-bajnokságon, miután a D csoport péntek esti mérkőzésén 3-1-re legyőzte Lengyelországot. A lengyelek két forduló után nulla ponttal állnak.

2024. 06. 21. 19:54
SZCZESNY, Wojciech
Az osztrák Gernot Trauner (pirosban) fejesével szerezte meg a vezetést Ausztria Lengyelország ellen. Fotó: MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A D csoport két nyeretlenje csapott össze egymással: a lengyelek korábban Hollandiától kaptak ki 2-1-re, míg az osztrákok Franciaországgal szemben maradtak alul 1-0-ra.

A játékosok a kezdés előtt egyperces csenddel adóztak a korábbi UEFA-főtitkár,  a néhai Gerhard Aigner emlékének Fotó: MTI/EPA/Robert Ghement

Gólváltás az első félidőben

A kezdeti osztrák nyomás hamar góllá érett, a 9. percben egy bedobást követő beadás után egy hátvéd, Gernot Trauner fejelt közelről, nagy erővel a lengyelek kapujába. Tíz perccel később Nicola Zalewski egalizálhatott volna, kapásból lőtt a tizenhatoson belülről, de nem talált kaput. A következő egyenlítési kísérlet már sikerrel járt, a jobbról érkező labdát először Jan Bednarek lőtte kapura, ám ekkor még blokkoltak az osztrákok. Ezt követően Krzysztof Piatek szerezte meg a játékszert, majd egy igazítást követően közelről a bal alsóba gurított. A hajrában még mindkét fél szerezhetett volna újabb gólt, ám az első félidő végén 1-1-es állásnál mehettek az öltözőbe a csapatok.

 

Lewandowski sem tudott segíteni

A térfélcsere utáni első lehetőség az osztrákok előtt adódott, Stefan Posch fejelt közelről a lengyel kaput védő Wojciech Szczesny kezébe. A 60. percben csereként – ezen az Eb-n először – beállt a lengyelek legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski, aki négy perccel a becserélése után sárga lapot kapott. Kisvártatva újra előnybe került Ausztria, Christoph Baumgartner a 67. percben lőtt gólt 16 méterről, ezzel 2-1-re vezettek az osztrákok. Tíz perccel később Szczesny buktatta a kapura törő Marcel Sabitzert, az ezért megítélt büntető pedig lezárta a mérkőzés érdemi kérdéseit: Marko Arnautovic tizenegyesgólja alakította ki a 3-1-es végeredményt. Ezzel Ausztria megszerezte első pontjait az idei Eb-n. 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.