Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Szlovénia

Magyarországon gúnyolódnak a román drukkerek, Erdélyt nem adják

Magyarország kiesett, Románia viszont továbbjutott és készülhet a Hollandia elleni nyolcaddöntőre. Ez a tény lehetőséget kínál a román szurkolóknak arra, hogy élcelődjenek Magyarországgal. Németországból, az Európa-bajnokságról üzenték meg, hogy Erdély az övéké.

2024. 06. 29. 17:44
romámn szurkolók
Román szurkolók az Európa-bajnokságon Fotó: Themba Hadebe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismerjük be, Románia várakozáson felül teljesített a csoportkörben az Európa-bajnokságon. A FIFA-rangsorban jelenleg csak 47. román válogatott a jobb gólkölönbségének köszönhetően az első helyen jutott tovább az E csoportból, amelyben mind a négy csapat (Románia, Belgium, Szlovákia, Ukrajna) négy ponttal zárt. A román válogatott mégis rávágott, hiszen Hollandiával találkozik a nyolcaddöntőben.

HAGI, Ianis, Románia, szurkolók, romá válogatott, Magyarország, Erdély
Ianis Hagi vezérletével ünneplik a továbbjutást a román játékosok. Fotó: Yoan Valat

A románoknak tehát van okuk ünnepelni, de a rossz lelkiismeretükkel nem tudnak mit kezdeni. Több mint száz év múltán is igazolást keresnek arra, hogy Erdély az övék. Miként a Mandiner kiszúrta, a román drukkerek az alábbi transzparenssel vonultak Németországban.

A románok e szerint a következőket bizonygatják:

  • Erdély nem magyar, hanem román.
  • A Kárpátok a románoké, nem a magyaroké.
  • Románia továbbjutott, Magyarország kiesett.

Maradjunk annyiban, a harmadik pont sajnos teljes mértékben megfelel a valóságnak. Erdélyben viszont Trianon után több mint száz évvel is élnek magyarok. Erdély jogilag ugyan Romániához tartozik, de attól még a miénk is.

Az E csoport végeredményének elemzése a Szpíker Korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.