Sallai Roland pontosan átérzi Mbappé kínjait

Az orrtörése után Kylian Mbappé csak maszkban szerepelhet az Európa-bajnokságon. A francia válogatott és immár a Real Madrid csillagának több okból is meggyűlt a baja a segédeszközzel, s szinte biztos, hogy péntek este ném lép pályára a Hollandia ellen csoportmérkőzésen. Mbappé előtt már több futballista viselt kényszerből vasálarcot, köztük Sallai Roland is.

2024. 06. 21. 13:06
Sallai Roland
Sallai Roland 2022 őszén viselt maszkot Fotó: Szabó Miklós
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is Kylian Mbappé állapota foglalkoztatja a franciákat. A nyáron a PSG-től a Real Madridban szerződő sztár az Ausztria elleni mérkőzés hajrájában belefejelt Kevin Danso vállába, s eltört az orra. Mbappé a műtétet megúszta, de az Eb-n már csak maszkban léphet pályára.

Kylian Mbappé, maszk, Sallai Roland, foci Eb 2024
Kylian Mbappé nem szuperhős, hanem törött orrú futballista, aki maszkot visel… Fotó: Jens Schlueter/UEFA

A csatár igyekezett tőkét kovácsolni a balszerencséjéből, a közösségi oldalain kért tanácsot, milyen maszkot is viseljen, majd ennek megfelelően a francia trikolór kék, fehér, piros színeiben pompázó segédeszközben tűnt fel Didier Deschamps csapatának csütörtöki edzésén.

Mbappénak nem ízlik a maszk

Aztán kiderült, két gond is van a maszkkal:

Éppen ezért Mbappé a jól értesültek szerint nem is játszik péntek este a hollandok ellen.

 

Sallai Rolandnak biztonságot adott a maszk

A maszk kétségkívül akadályozza a futballistákat, de több példa van rá, hogy ki lehet bírni. Mesélhetne erről Sallai Roland is, aki Tah belépője után, súlyos sérülése és műtétje után viselt heteken át maszkot, még az is megfordult a fejében, hogy a testi épségét szem előtt tartva felépülve sem válik meg tőle. Aztán mégis eldobta a maszkot.

Nyilván erre vágyik Mbappé is.

 

Íme galériánk azokról a híres labdarúgókról, akik hasonló okból viseltek már maszkot.

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.