Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Nagy csendben indult haza a magyar válogatott az Eb-ről

Miután szerda este eldőlt, hogy a csoportkörben kiesett a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságról, Marco Rossi sajtótájékoztatója és egy utolsó közös ebéd után, csütörtökön kora délután a csapat elhagyta a Weiler im Allgäuban belakott főhadiszállását, és elindult haza Magyarországra.

2024. 06. 27. 15:23
SZOBOSZLAI Dominik
A magyar válogatott busszal hagyta el Weiler im Allgäut, de Magyarországra repülővel érkezik. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szoboszlai Dominikékat szállító autóbusz 14.25-kor gördült ki a Weiler im Allgäuban lévő hotelből, ahol az elmúlt hetekben lakott a csapat. Rendőri felvezetéssel nagyjából egyórás út várt az együttesre a friedrichshafeni reptérre, ahonnan hazaindul a játékosokat és a szakmai stábot szállító, speciálisan feldíszített repülőgép.

Hazaindult a magyar válogatott az Eb-ről. Fotó: MTI/Illyés Tibor

A hazaindulás az MTI híradása szerint sokkal csendesebb volt, mint az érkezés, amikor a festői környezetben fekvő településen több százan gyűltek össze a magyar csapat fogadására. Ezúttal csupán három-négy, környéken dolgozó magyar érkezett a szálloda elé integetni és elbúcsúztatni a válogatottat, valamint a hotel személyzete vonult ki a bejárathoz elköszönni tőlük, akik majdnem három hétig élvezték a vendégszeretetüket.

A hazaindulás előtt szövetségi kapitány még a helyszínen értékelte a tornát egy sajtótájékoztatón, amelyen elmondta, hogy nem sok pillanatát élvezte az Eb-nek. Rosszul kezdett a csapat Svájc ellen, ami meghatározó volt a későbbiekre nézve. Rossi stresszesnek írta le a tornát, és egyelőre a jövőjét sem látja tisztán.

Rossi szerződése a 2026-os világbajnokságig szól a magyar válogatott élén. A nemzeti együttest legközelebb szeptember 7-én, a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek fogadják Düsseldorfban, a további ellenfelek Hollandia és Bosznia-Hercegovina lesznek majd a sorozatban. A következő nagy világverseny, a 2026-os vb selejtezői 2025 márciusában kezdődnek, az európai selejtezőcsoportok sorsolását idén decemberben tartják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.