Ezt mondta a német–magyar botrányos ítéletéről a németek korábbi világbajnoka

Nem csillapodnak az indulatok a szerdai német–magyar Eb-csoportmeccs után, amelyet a házigazda Németország több véleményes játékvezetői ítélet után nyert meg 2-0-ra. Most egy korábbi világbajnok futballista is megszólalt az ügyben.

2024. 06. 20. 10:23
Soccer international friendly - Germany vs Ukraine
Bastian Schweinsteiger (jobbra) a német szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann társaságában. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Danny Makkelie megosztó döntéséről beszélt többek között Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik , Marco Rossi (szövetségi kapitányunk nyilatkozatát az UEFA cenzúrázta) és Ilkay Gündogan is. A legújabb vélemény: a kontinenstornán szakértőként dolgozó volt labdarúgó, Bastian Schweinsteiger szerint teljesen szabályos körülmények között született a németek első gólja.

 

„Ez nem volt szabálytalan”

A német ARD televízió kommentátora, Alexander Bommes sem volt biztos benne, hogy az első félidő közepén helyes döntés született-e, ám a németek világbajnok labdarúgója, Bastian Schweinsteiger viszont egészen másként látta a dolgokat, emiatt kisebb vita alakult ki a műsorban. Az Európa-bajnokságon szakértőként tevékenykedő német legendának egyértelmű véleménye volt a jelenetről – vette észre az Origo.

– Ez benne van a futballban, semmi nem történt. Test-test elleni küzdelemben Orbán elvesztette az egyensúlyát, de Ilkay Gündogan nem bántotta, nem találta el a lábát. Ez nem volt szabálytalan – jelentette ki a Bayern München és a Manchester United korábbi középpályása. – Manuel Neuer volt a legnagyobb különbség ezen a meccsen. Ha messzire akarunk jutni ezen a tornán, szükségünk van egy világklasszis kapusra. Fontos, hogy hátul meglegyen a magabiztosság, most megmutatta, hogy mire képes rá.

 

Maradt még esély a továbbjutásra

Az A csoportot két játéknap után Németország vezeti hat ponttal, második Svájc néggyel, harmadik Skócia eggyel, Magyarország pedig pont nélkül utolsó. A csoportszakaszt záró körben, vasárnap német–svájci és skót–magyar összecsapást rendeznek. Marco Rossi szövetségi kapitány együttesének a skótok ellen legalább háromgólos sikerre lenne szüksége, hogy abban reménykedhessen, három ponttal és jobb gólkülönbséggel jut a 16-ba.

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.