Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Toni Kroosból előtört egy kis Jürgen Klopp, így búcsúzott a BL-döntőben + videó

Lejátszotta az utolsó meccsét a Real Madrid színeiben Toni Kroos, és nem akárhogy búcsúzott: a nyári visszavonulását bejelentő német legenda gólpasszt adott a Dortmund elleni Bajnokok Ligája-döntőben, amelyet a csapata 2-0-ra megnyert. Kroos valóban a csúcson hagyja abba, de vár még rá egy Európa-bajnokság, ahol a magyar válogatottal is szembenéz a csoportkörben.

2024. 06. 02. 8:57
UEFA Champions League final - Borussia Dortmund vs Real Madrid
Toni Kroos érzelmes búcsút vett a Real Madrid szurkolóitól a klub színeiben lejátszott utolsó meccsén, amelyen gólpasszal járult hozzá a királyi gárda történetének 15. BEK/BL győzelméhez a Dortmund ellen megnyert döntőben. Fotó: EPA/ADAM VAUGHAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

túl van pályafutása 718. és egyben utolsó meccsén a klubfutballban, többet nem lép pályára a Real Madrid színeiben, már csak három–hét tétmérkőzés van hátra neki attól függően, hogy a német válogatottal meddig jut a június 14-én kezdődő Európa-bajnokságon. Aztán végleg felhagy a játékkal. A Real Madrid szurkolóitól mindenesetre a csúcson a búcsúzott.

UEFA Champions League final - Borussia Dortmund vs Real Madrid
Carlo Ancelotti és Toni Kroos a német legenda utolsó meccsén a Real Madrid színeiben. Fotó: EPA/Adam Vaughan

Így is akarta ezt, a 34 éves Kroos többször elmondta az utóbbi időben, hogy a legjobb formában akarja befejezni a futballt, és a játékát látva senki sem gondolhatja azt, hogy már eljárt felette az idő. Karrierje egyik legjobb idényét teljesítette, 95 százalékos pontossággal passzolt, amit bárki megirigyelhetne tőle, a BL-döntőben pedig nagyon kellett a gólpassza, ami után Dani Carvajal megszerezte a vezetést a Dortmund ellen 2-0-ra megnyert meccsen.

Carlo Ancelotti a 85. percben, már kétgólos előnynél, a biztosnak tűnő győzelem tudatában cserélte le a németet. Nyilván nem szakmai okból, hanem azért, hogy az utolsó realos meccsén méltó búcsút vehessen a szurkolóktól. Ez meg is történt, a legtöbbször pókerarcot vágó, az érzelmeit leplező Kroos megmutatta, milyen sokat jelentett neki a Real Madrid, mondhatni, előtört belőle egy kis Jürgen Klopp. 

Íme:

Kroos 465 meccsen lépett pályára a királyi gárdában, amelyhez 2014-ben azok után igazolt potom 25 millió euróért a Bayern Münchentől, hogy a német rekordbajnok nem becsülte meg őt eléggé. Nagy hiba volt: Kroos azóta is a világ legjobb labdatartó középpályása, és ötödször lett BL-győztes a Reallal. Emellett idén a La Liga aranyérmét is megszerezte, amivel negyedszer lett spanyol bajnok.

„Kroos a Real Madrid történetének egyik legnagyobb alakja”

– Nem veszítünk el döntőket – értékelt Kroos a BL-siker után. – Őrület, ha végignézünk az utunkon a döntőkig az utóbbi években. A siker persze a minőségről szól, de legalább annyira a mentális erőről is, hogy akkor is nyerni tudunk, ha rosszak vagyunk. A rengeteg magunkba vetett hit az, ami szerintem megkülönbözteti ezt a klubot a többitől.

Kroos mutatja, hogy összesen hatszor nyert BL-t, először 2013-ban a Bayern Münchennel, idén pedig ötödször a Real színeiben:

– Toni Kroos a Real Madrid történetének egyik legnagyobb alakja, és ez a klub mindig is az otthona lesz – méltatta a búcsúzó németet Florentino Pérez, a Real elnöke.

A világklasszis középpályás pályafutásának tényleg utolsó felvonása a közelgő németországi Eb lesz, miután idén visszatért a válogatottba, így a magyar csapat ellen is pályára léphet a csoportkörben, ahol még Skócia és Svájc szerepel a németekkel együtt.

A BL-döntőben két német klasszis is búcsúzott: Kroos a Realtól, Marco Reus pedig a Dortmundtól:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.