Bosszús az olimpikon, adminisztratív hiba miatt marad le a versenyéről

Favour Ofili abban a tudatban utazott el Párizsba, hogy három számban indul az olimpián. Ám a francia fővárosba megérkezve kellemetlen meglepetés érte a nigériai sprintert, egy mulasztás miatt nem indulhat száz méteren.

2024. 07. 31. 17:59
Favour Ofili
Favour Ofili hiába készült éveken keresztül az olimpiára, nem indulhat 100 méteren Fotó: AFP/Glyn KIRK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A már csütörtökön megrendezésre kerülő 20 kilométeres gyaloglást nem számítva pénteken kezdődnek meg az atlétikai versenyek a párizsi olimpián. Ezekre a számokra készült az elmúlt években Favour Ofili, aki 100, 200 méteres síkfutásban és a 4×100 méteres váltó tagjaként indult volna a játékokon, de önhibáján kívül az egyik számban nem szerepelhet, számolt be róla az Origó.

A nigériai sprinter az Instagramon adott hangot a keserűségének, miután megtudta, hogy hiába kvalifikálta magát, lemarad a női 100 méteres síkfutás pénteki előfutamáról, mert a Nigériai Atlétikai Szövetség (AFN) és a Nigériai Olimpiai Bizottság (NOC) egy félreértés következtében nem regisztrálta őt.

„Nagyon csalódott vagyok. Csak most értesültem arról, hogy nem indulhatok 100 méteren az olimpiai játékokon. Kvalifikáltam, de az AFN és a NOC illetékesei nem regisztráltak a versenyre. Négy éve dolgoztam keményen ezért a pillanatért. Mindezt azért, hogy ne indulhassak, mert a felelős szervezetek cserben hagytak?! Ne feledjük, hogy a legutóbbi olimpián azért nem tudtam versenyezni, mert a Nigériai Atlétikai Szövetség (AFN), az Antidopping Csoport (NADC) és a Nigériai Olimpiai Bizottság (NOC) nem finanszírozta a sportolók tesztelését, ami miatt 14 kvalifikált nigériai sportoló nem tudott indulni. Most meg ez. Ha az érintetteket nem vonják felelősségre azért, hogy elvették tőlem ezt a lehetőséget, akkor a jövőben egyik szervezetben sem lehet megbízni! Legközelebb 200 méteren indulok, feltéve, ha regisztráltak” – írta a 21 éves atléta.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.