Az angol játékosok bankot robbantanak, Southgate vereség esetén is óriási összeget kap

Gareth Southgate már azzal is rengeteget nyert, hogy a németországi Európa-bajnokság döntőjébe vezette az angol labdarúgó-válogatottat, ha pedig a ma esti fináléban a spanyolokat is legyőzik, az egekbe szökne a szövetségi kapitány jutalma. Persze a futballisták sem panaszkodhatnak, fontmilliókat zsebelnek be a sikeres Eb-szereplésért.

2024. 07. 14. 15:35
Az angolok sztárja, Jude Bellingham nagy összeget tehet zsebre
Az angolok sztárja, Jude Bellingham nagy összeget tehet zsebre Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/ROBERT MICHAEL
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az angol labdarúgó-válogatott nagy nehézségek árán eljutott a németországi Eb ma esti döntőjébe (21.00, tv: M4 Sport), ahol a spanyol csapattal vívnak meg a trófeáért. Az aranyérem óriási siker lenne a Háromoroszlánosoknak, hiszen nagy viadalt 1966 óta nem nyertek meg, és még sosem lettek Európa-bajnokok, de még a fináléig sem jutnak el túl gyakran: a 2021-es tornát beleszámítva a mostani a második döntős szereplésük. 

Így egy-egy kiugró eredmény esetén az angol szövetség bőkezű a játékosokkal és a szövetségi kapitánnyal. Gareth Southgate még akkor is kétmillió fonttal lesz gazdagabb, ha együttese elbukja a spanyolok elleni döntőt. Ha pedig győz, a tréner a dupláját kapja.

A futballisták ennél többet tehetnek zsebre. A huszonhat főből álló keret tagjai az aranyérem mellé közel egymilliárd fontot oszthatnak szét maguk között.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.