Utolsó lenne az NB I-ben a Fradi ellenfele a Bajnokok Ligája selejtezőjében

Ahogy az lényegében már egy hete eldőlt, a walesi The New Saints lesz a Ferencváros ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. Az első mérkőzést jövő kedden a Groupama Arénában rendezik. Egyértelműen a Fradi a párharc esélye, de a BL-ben természetesen nem árt az óvatosság, ráadásul van, amiben a The New Saints jobb a Fradinál.

2024. 07. 17. 7:21
Forrás: fradi.hu
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The New Saints egy hete hazai pályán 3-0-ra nyert a montenegrói Decsics ellen, ami után kedd este idegenben 1-1-et játszott, így 4-1-es összesítéssel jutott tovább. Elmaradt tehát a meglepetést, a walesi együttes simán jutott tovább.

The New Saints, Fradi, Ferencváros, Bajnokok Ligája-selejtező
A The New Saints játékosai a montenegrói Decsics elleni továbbjutást ünneplik. Forrás: Facebook/The New Saints

A The New Saints szinte állandó szereplője a Bajnokok Ligája selejtezőjének. Annak köszönhetően, hogy az összesen 16-szoros walesi bajnok 2011 óta csupán két évben (2020, 2021) maradt le a bajnoki címről odahaza, tehát van hosszabb hazai sorozat, mint a zsinórban immár hatszor magyar bajnok Ferencvárosnak.

 

A Vidi is mesélhetne a walesiekről

A 2015-16-os idényben a The New Saints a Vidivel került össze a BL-selejtezőben, ugyancsak a második fordulóban, és a fehérváriak csupán 2-1-es összesítéssel jutottak tovább.

A walesieknek a 2010–11-es volt a legjobb idényük a nemzetközi porondon, akkor a BL-selejtezőben csak a harmadik fordulóban estek ki a belga Anderlechttel szemben, ezután átkerültek az Európa-liga selejtezőjének rájátszásába, ahol a bolgár CSZKA Szófia fosztotta meg őket a nagy álomtól.

 

A The New Saints még nem volt főtáblás

A The Saints a BL-selejtezőben legutóbb 2020-ben élte túl az első fordulót a BL-selejtezőben, a főtáblát eddig egyik sorozatban sem érte el, tavaly a konferencialiga selejtezőjének második fordulója jelentette nekik a végállomást.

Nem is vitás, hogy a Ferencváros a párharc esélyese. A magyar bajnok keretének piaci értéke a Transfermarkt szerint 58,03 millió euró, a The New Saintsé viszont csupán 2,76 millió euró, amivel az NB I-ben sereghajtó lenne.

A Bajnokok Ligája főtáblájához a Fradinak három kört kellene túlélnie. Amennyiben a BL-selejtező bármelyik szakaszában elbukna, átkerül az Európa-liga selejtezőjébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.