Suárez nem harapott, de a kanárik sem: durvaság, piros lap és brazil búcsú

Semmire sem ment Vinícius Júnior nélkül a brazil labdarúgó-válogatott Uruguay ellen a Copa América negyeddöntőjében. A magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett mérkőzésen a kanárik még emberelőnyben sem tudták bevenni az ellenfél kapuját, aminek kiesés lett a vége.

2024. 07. 07. 9:05
A brazilok számára a negyeddöntőben ért véget a Copa América
A brazilok számára a negyeddöntőben ért véget a Copa América Fotó: AFP/Frederic J. Brown
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brazília végig szenvedett a Copa Américán. A csoportkört két döntetlennel, illetve egy győzelemmel tudta le, igaz, az legalább 4-1-es siker volt Paraguay ellen. A kieséses szakaszban viszont azonnal megégett.

Suárezék ünnepeltek, a brazilok kiejtésével a legjobb négy közé jutottak
Suárezék ünnepeltek, a brazilok kiejtésével a legjobb négy közé jutottak (Fotó: AFP/Frederic J. Brown)

A brazilok tíz emberrel sem bírtak

Uruguay volt a kanárik ellenfele a negyeddöntőben. A két nagy csapat egyike sem villogott, de inkább a világoskékeknek voltak helyzeteik az első félidőben. Az első negyvenöt perc leginkább a szabálytalanságokról szólt, a játékosok nem kímélték, ütötték, rúgták egymást. Ezekre a párharcokra leginkább az uruk védője, Ronald Araújo fizetett rá, akit sérülés miatt a 33. percben le kellett cserélni.

A folytatásban sem a futballé volt a főszerep. Ezt jól bizonyítja, hogy a következő említésre méltó esemény a 74. percben kiosztott piros lap volt, amit Nahitan Nández gyűjtött be egy Rodrygo elleni szabálytalanságért. A brazilok emberelőnyben többet birtokolták a labdát, de talán az eltiltott Vinícius Júnior hiánya miatt sem voltak képesek helyzeteket kialakítani.

A Copa Américán döntetlenek esetén azonnal tizenegyespárbaj következik. A 0-0 után most is így volt. A brazilok közül Éder Militao és Douglas Luiz büntetője is kimaradt, az uruguayi játékosok közül viszont csak José Maria Giménez nem tudott túljárni Alisson eszén, így Luis Suárezék maradtak versenyben. 

A döntő pillanat:

Uruguay Kolumbia ellen folytatja, míg a másik ágon Argentína–Kanada elődöntőt rendeznek.

Copa América, negyeddöntő
Kolumbia–Panama 5-0 (3-0)
Uruguay–Brazília 0-0 – tizenegyesekkel 4-2

Az elődöntő programja (magyar idő szerint)

szerda: Argentína–Kanada, East Rutherford 2.00
csütörtök: Uruguay–Kolumbia, Charlotte 2.00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.