Bognár György: „Helyére raktuk a dolgokat, bánom, hogy Böde nem játszott végig”

A labdarúgó Európa-liga első selejtezőkörének visszavágóján Nagyszebenben, a román másodosztályú Corvinul ellen lépett pályára a Paks. Az első, paksi találkozón elszenvedett 4-0-s vereség után Bognár György csapata 2-0-ra győzött, ezzel legalább a becsületét visszaszerezte.

2024. 07. 19. 7:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amiért a paksiak kiutaztak Nagyszebenbe, azt végrehajtották, hiszen a hazai 4-0-s vereség után legalább megmutatták, nincs akkora különbség a magyar és a román kupagyőztes között, mint az első találkozón. Ezúttal Bognár György csapata győzött 2-0-ra – a gólokat Könyves és Böde szerezte –, és ha az első félidő közepén a VAR igencsak véleményes döntése nyomán nem vonják vissza Könyves első gólját les címén, akár még a csodához is közelebb kerülhettek volna az atomvárosiak. Mindenesetre a paksiak vezetőedzője, Bognár György ezúttal sokkal kisimultabb arccal értékelte a látottakat.

– Úgy gondolom, a két mérkőzés alapján a Corvinul megérdemelten jutott tovább. Ellenfelünk különösen az első mérkőzésen játszott sokkal jobban, mint mi. Elégedett voltam a csapatommal, helyére raktunk dolgokat, jól játszottunk, akár nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Sajnos a továbbjutásról az első találkozónk döntött. Bánom, hogy Böde Dánielt nem az első perctől tudom játszatni, mindig meg kell találnunk az optimális harminc-negyven percet – jelentette ki a Paksfc.hu kérdésére Bognár György.

Könyves első találatát a VAR les címén elvette, de ez az ítélet igencsak vitatott. Forrás: Paksifc

A meccsen egy lesgólt és egy szabályos találatot is szerző Könyves Norbert kiemelte, sorsdöntőnek bizonyult az elvett találata, hiszen azzal még szorosabbá tehették volna a továbbjutás kérdését. Ugyanakkor úgy véli, ennek a párharcnak köszönhetően felkészültebben várhatják a folytatást a nemzetközi kupában, illetve a rövidesen induló hazai bajnokságban.

–  Sajnos az első mérkőzésen minden eldőlt, ma próbáltunk minél hamarabb visszajönni a mérkőzésbe. Talán ha az első félidőben sikerült volna gólt szereznünk, még szorosabbá tettük volna a mérkőzést, sajnos nem így sikerült. Örülünk, hogy nyerni tudtunk, de ez most kevés volt a továbbjutáshoz. A Corvinul attól, hogy a másodosztályban játszik, kiváló csapat. A párharc hatalmas tanulsága, hogy minden mérkőzésbe úgy kell belemennünk, hogy mindenki százszázalékosan harcoljon. Úgy gondolom, ez a mérkőzés felkészített bennünket a következő ellenfelekre, akár a nemzetközi porondon, akár a hazai bajnokságban –  fogalmazott Könyves Norbert.

Mindenesetre a nemzetközi kupakaland folytatódik, ugyanis a paksiak a jövő héten már a konferencialiga selejtezőjének második körében a ciprusi Larnacával csapnak össze. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.