Kissé könnyelműen, de végre a helyükre tettük a franciákat

A magyar férfi-vízilabdaválogatott bemutatkozásképpen 13-12-re legyőzte Franciaországot az olimpián. Kicsit kísértett a doha világbajnokság, hiszen a mieink ismét nagy előnyt adtak le, de ezúttal szerencsére legalább egy góllal sikerült nyerni.

2024. 07. 28. 20:48
JANSIK Szilárd
Jansik Szilárd mozdulata is azt mutatja, mindent beleadtunk a franciák ellen Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Zsolt együttese az idei dohai világbajnokságon 8-4-s vezetésről 11-10-re kikapott Franciaországtól, majd az olimpiát megelőző felkészülési tornán, a Margitszigeten is csak ötméteresekkel győzött ellene. Az olimpiát továbbá Párizsban rendezik, s a szenvedélyes francia közönséget nem kell bemutatni. Ez alapján, miért is tagadnánk, kicsit tartottunk a magyar válogatott első mérkőzésétől a házigazdák ellen.

VÁMOS Márton, Magyarország, Franciaország, olimpia 2024
Vámos Márton kamatoztatja a fizikai fölényét. Fotó: Czeglédi Zsolt

Alaptalanul. Varga Dénes góljára Bouet ugyan még válaszolt, de aztán a magyar válogatott zsinórban négy gólt dobott és az első negyedet 5-1-es vezetéssel zárta. Különösen Vigvári Vince volt elemében, nyolc perc alatt három gólt is lőtt.

A második negyed elején Angyal már 6-1-re növelte az előnyt, s bár a folytatás már nem ment ennyire olajozottan, három gólnál közelebb sokáig nem engedtük a franciákat. Félidőben 9-5-re, az utolsó negyed előtt 10-7-re vezettünk.

12-8 után kicsit kísértett a dohai vb, a franciák feljöttek 12-10-re, tehát az utolsó percekre jutott némi izgalom.

Mint oly sokszor, ezúttal is szükség volt Vogel Soma bravúrjaira. A franciák három ötméterest is kaptak, Vogel kétszer is hárított. Másodszorra ráadásul 12-10-nél, mondani sem kell, ennek már komoly tétje volt.

Aztán Vámos végre betalált (úgy tíz méterről…), 13-10, ezzel végleg eldőlt. A végén a franciák még dobtak két gólt, de csak látszólag lett szoros a végeredmény. A lényeg: 13-12-re megnyertük az első meccsünket.

Olimpiai esélylatolgatás Szécsi Zoltánnal:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.