Ez az Eb-döntős szövetségi kapitány áll a fizetési lista élén, riválisa csak a töredékét keresi

A spanyol AS listát közölt a labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő válogatottak szövetségi kapitányainak fizetéséről. E rangsor élén a 2021 után az idén is döntős Anglia edzője, Gareth Southgate áll, a szintén finalista Spanyolországot felkészítő Luis de la Fuente azonban nem fért be a legjobb tízbe.

2024. 07. 12. 7:18
SOUTHGATE, Gareth
Eurómilliókra megy ki a játék. Képünkön Gareth Southgate. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A németországi kontinenstorna utolsó, vasárnap esti mérkőzését Spanyolország és Anglia vívja, ezt megelőzően a spanyolok utánanéztek, ki mennyit keres szövetségi kapitányként.

SOUTHGATE, Gareth
Gareth Southgate nem lehet elégedetlen a fizetésével. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

 

Magasan a legtöbbet viheti haza Southgate

Az AS által közzétett fizetési listát 5,8 millió euróra becsült jövedelmével az angolok trénere, a pozícióját 2016 óta elfoglaló Gareth Southgate vezeti, megelőzve a 4,8 milliót kereső Julian Nagelsmannt, akinek irányításával a legjobb nyolc között esett ki a házigazda Németország. Harmadikként Portugália kapitánya, Roberto Martinez áll négymillióval, őket követi 3,8 milliós fizetéssel a végső győzelemre is esélyesnek tartott, ám végül az elődöntőben kiesett Franciaország edzője, Didier Deschamps. Ronald Koeman (Hollandia), Luciano Spalletti (Olaszország), Vincenzo Montella (Törökország), Murat Yakin (Svájc), Ralf Rangnick (Ausztria) és Domenico Tadesco (Belgium) nevével teljes a névsor, utóbbi 1,3 millió euróval került fel a listára.

 

Az angol kapitány fizetésének töredékéért dolgozik Luis de la Fuente

Meglepő, de a fenti felsorolásba nem fért be a spanyol nemzeti csapatot döntőig vezető Luis de la Fuente. A szakvezető szerződése a 2026-os világbajnokság végéig érvényes, a legutóbbi megállapodás értelmében pedig 1,25 millió eurós jövedelemről szól. Amennyiben vasárnap este a spanyolok nyernek, a felek valószínűleg újratárgyalják a feltételeket.

A spanyol–angol Eb-döntőt július 14-én, vasárnap 21.00-tól játsszák Berlinben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.