Az Eb legjobbja máris az Aranylabdáról beszél

A vasárnap este lezárult Európa-bajnokság MVP-je, Rodri nyíltan kijelentette, a spanyol futball megérdemelne egy aranylabdás játékost. A Manchester City középpályása elsősorban nem önmagára célzott, de vélhetően nem lenne szomorú, ha végül ő kapná az elismerést.

2024. 07. 15. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyolok vasárnap Anglia 2-1-es legyőzésével lettek a földrész legjobbjai , a németországi Eb-n pedig mind a hét összecsapásukat megnyerték. De nemcsak a csapat lett a legjobb, hanem a kontinensviadal legjobb játékosát is a hispánok adták, mégpedig a végig pazar formában futballozó Rodri személyében.

RODRI; MBAPPÉ, Kylian
Rodri még Mbappét is elhomályosította a játékával   Fotó: Koszticsák Szilárd

– Őszinte leszek! Szeretném, ha egy spanyol nyerné meg, és nem érdekel, hogy ki. Nagyon jó lenne – jelentette ki a Manchester City 28 éves középpályása. Rodri közölte, nem az ő tiszte eldönteni azt, vajon megérdemelné-e az Aranylabdát.

– Az értékelést valaki másnak kell elvégeznie, ugyanakkor arra nagyon büszke vagyok, amit csinálok és elismerik. A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Dani Carvajal is megérdemelné az elismerést – állította a spanyol középpályás.

A torna legjobbjának választott Rodri remek idényt tudhat a háta mögött. A Manchester Cityvel sorozatban negyedszer nyerte meg az angol bajnokságot, az Fa-kupában a döntőben kaptak ki a manchesteri kékek, a Bajnokok Ligájában pedig a legjobb nyolc között a későbbi győztes, Real Madrid állította meg őket. 

A mögöttünk hagyott idényben Rodri a klubjában minden sorozatot figyelembe véve kilenc gólt és 12 gólpasszt jegyzett – minden eddiginél eredményesebb volt a spanyol játékos ebben a szezonban.

– Rodrinak most meg kell szereznie az Aranylabdát!– nyilatkozta Luis de la Fuente a Marca kérdésére. 

Az Aranylabdára sajtóhírek szerint Rodri mellett a Real Madrid csapatából az Eb-győztes Daniel Carvajal, a szintén döntős Jude Bellingham és a Copa Américán már a negyeddöntőben búcsúszó brazilok kiválósága, Vinícius Júnior a legesélyesebb. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.