Southgate megvárja a megfelelő pillanatot, hogy kimondja…

Becsületére legyen mondva, Gareth Southgate nem futamodott meg, rögtön az elvesztett Európa-bajnoki döntő után hosszabb interjút adott még a pályán. Az angol válogatott szövetségi kapitánya sportszerűen elismerte, Spanyolország jobb volt, uralta a mérkőzést. Az angol riporter nem volt rest Southgate-nek szegezni a kérdést: folytatja-e a munkáját, amire a szakvezető okos, diplomatikus választ adott.

2024. 07. 15. 0:37
Nem Klopp lesz Southgate utódja
Nem Klopp lesz Southgate utódja Fotó: MTI/EPA/Filip Singer
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem ez a megfelelő pillanat, hogy erről döntsek – felelte az ITV riporterének a jövőjét firtató kérdésére Gareth Southgate az angol válogatott szövetségi kapitánya a Spanyolország ellen 2-1-re elvesztett Eb-döntő után. A kérdés szépen felvezetve, csak túl az interjú derekán jött elő. „Sok feladat vár még rád, van hozzá erőd?” – kérdezte a riporter.

SOUTHGATE, Gareth; BELLINGHAM, Jude, angol válogatott, Eb-döntő, lemond
Jude Bellingham két gólt szerzett az Európa-bajnokságon, de adós maradt az igazán jó játékkal, ami
Gareth Southgate állásába kerülhet Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Gareth Southgate tehát nem adott egyértelmű választ. Persze önmagában az is árulkodó, hogy nem vágta rá egyből: persze maradok, szeretném folytatni a munkát.

 

Southgate elismerte: jobbak voltak a spanyolok

Az interjú semmi esetre sem volt semmitmondó. Southgate rögtön az elején kimondta a lényeget:

Spanyolország volt a torna legjobb csapata.

Majd a következőképpen elemezte a finálét:

– Sajnos nem tudtuk eleget birtokolni a labdát. Ennek ellenére végig versenyben voltunk, a meccs vége előtt néhány perccel kapott gól után sem adtuk fel, voltak lehetőségeink, sőt a végén hatalmas helyzetünk is. A védekezéssel nem volt gond, ám labdaszerzés után nem tudtunk kiszabadulni a szorításból. Spanyolország ellen muszáj megtartani a labdát, de a játékosok kissé fáradtak voltak.

Most nem vigasz, hogy Anglia a vb-re is esélyesként készül

Kérdésre válaszolva Southgate hozzátette, sok problémájuk volt az Eb során, a játékosok fáradtan vágtak neki az Európa-bajnokságnak, mégis eljutottak egészen a döntőig.

Majd még egyszer szóba került a jövő, Southgate is úgy látja, Anglia esélyesként vághat neki a 2026-os világbajnokságnak (előtte előbb persze a selejtezőknek), de miként fogalmazott, ez most nem vigasztalja. Majd végül megismételte: a legjobb csapat nyerte meg az Európa-bajnokságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.