Ilyen balhé még nem volt az Eb-n: elveszett Hollandia az elődöntő előtt

Olyan dolog történik a labdarúgó Európa-bajnokságon, amire még nem volt példa: a holland válogatott lekési a saját, kötelező sajtótájékoztatóját, amelyet az Anglia elleni szerdai elődöntő előtt rendeztek volna, mert a vonatközlekedéssel gondok akadtak. Hollandia elveszett valahol Wolfsburg és Dortmund között.

2024. 07. 09. 19:27
UEFA EURO 2024 - Group D Netherlands vs Austria
A holland válogatott nem ért időben Dortmundba, ahol Anglia ellen játszik szerdán a döntőbe jutásért az Eb-n. Fotó: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Eb összes meccse előtt kötelező sajtótájékoztatót tartani a válogatottaknak, amelyen a szövetségi kapitánynak és legalább egy játékosnak válaszolnia kell a kérdésekre. A torna egyik legfontosabb meccse, a Hollandia–Anglia elődöntő előtt azonban rendhagyó módon törölték a hollandok sajtótájékoztatóját. Az ok: közlekedési káosz.

UEFA EURO 2024 - Round of 16 - Romania vs Netherlands
Ronald Koeman és a holland válogatott elveszett a Wolfsburg és Dortmund között. Fotó: EPA/Friedemann Vogel

A holland válogatott azt tervezte, hogy Wolfsburgból kedd délután vonattal utazik a meccs helyszínére, Dortmundba, ahol ma 19.45-re hirdették meg Ronald Koeman szövetségi kapitány és a csapat Manchester City-ben futballozó védője, Nathan Aké sajtótájékoztatóját. Csakhogy vágányzár van az útvonalon, felfüggesztették a vonatközlekedést, ezért a hollandok rögtönözve mégsem vonattal, hanem repülővel kelnek útra.

Az UEFA törölte a holland sajtótájékoztatót

Mivel Wolfsburgban nincsen repülőtér, a Bild cikke szerint a holland csapat Braunschweigből száll fel 20.20-kor, így értelemszerűen lekési a saját sajtótájékoztatóját. Azt már a Marca írja, hogy az UEFA végül úgy döntött, hogy mivel bizonytalan, mikor érkezik meg az Oranje Dortmundba, törlik is a sajtóeseményt, és csak egy interjút közölnek majd Koemannal az Anglia elleni elődöntő előtt.

Az Eb első elődöntőjét, a Franciaország–Spanyolország meccset ma rendezik Münchenben, szerdán pedig Anglia vagy Hollandia juthat be a vasárnap esedékes berlini fináléba.

FRISSÍTÉS:

Hollandia végül 2-1-es vereséget szenvedett Anglia ellen az elődöntőjében, míg Spanyolország az Eb old school hőse segítségével legyőzte Franciaországot, így angol–spanyol döntőt rendeznek vasárnap Berlinben. A hollandok nehezen viselték Anglia továbbjutását, Virgil van Dijk elől a játékvezető az öltözőbe menekült, és még az angol futball legendája sem értett egyet a javukra megítélt tizenegyes jogosságával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.