Királyi üzenet: Southgate-ről az uralkodó is elmondta a véleményét

Anglia ugyan egyenlített, ám egy hajrában bekapott góllal 2-1-re kikapott Spanyolországtól a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnap este lejátszott döntőjében. A mérkőzést követően a brit uralkodó, III. Károly is megfogalmazta gondolatait, biztosítva Gareth Southgate szövetségi kapitányt, hogy az angol válogatott a döntőbe jutással is nagy tettet hajtott végre.

2024. 07. 15. 7:12
KAMILLA királyné; III. KÁROLY
III. Károly brit király és a felesége, Kamilla királyné hintón érkezik az ascoti derbire 2024. június 18-án. Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A király szerint Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és stábja annak ellenére is emelt fővel térhet haza a németországi Európa-bajnokságról, hogy a csapat a vasárnap esti berlini döntőben vereséget szenvedett Spanyolországtól.

Nagy tett volt a döntőbe jutás

III. Károly király személyesen Gareth Southgate-nek címezte üzenetét. Az uralkodó leszögezte: mindazok, akik bármilyen szintű sportesemény részesei, tudják, hogy milyen kétségbeejtő érzés egy ilyen eredmény, amikor oly közel volt a trófea.

– Ők – jóllehet gratulálunk Spanyolországnak – velem együtt szívből jövő rokonszenvüknek adnak kifejezést – fogalmaz a szövetségi kapitánynak küldött vasárnap éjjeli üzenetében a 75 esztendős brit uralkodó. 

Károly arra kérte Southgate-et, legyen tudatában annak, hogy nagyszerű vívmány volt a bejutás is az Európa-bajnokság döntőjébe, és erre az egész nemzet büszke.

A 75 éves Károly leszögezte: nincs kétsége afelől, hogy az angol nemzeti csapatra még sok diadal vár a jövőben.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.