Áll a botrány! Nyolcvanmillió euróval lóg a PSG Mbappénak!

Kylian Mbappé cégét vezető édesanyja kijelentette, ha nincs más módjuk arra, hogy behajtsák a francia klub tartozását, akkor jogi útra viszik az ügyet. Holott az összegről állítólag egy szóbeli megállapodásban lemondott a PSG javára.

2024. 07. 18. 11:37
Kylian Mbappé átigazolása nem jelentett meglepetést
Kylian Mbappé átigazolása nem jelentett meglepetést Fotó: AFP/Pierre-Philippe MARCOU
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, nem lesz békés a viszony a Real Madridhoz távozó Kylian Mbappé és eddigi klubja, a Paris Saint-Germain között. Ugyanis a francia klub elfelejtette kifizetni a csatár pár havi bérét, illetve a szerződése szerint őt megillető bónuszokat. A tartozás összege nem csekély, összesen 80 millió euró.

Kylian Mbappéra többször is utaltak az argentin dal szövegében
Mbappé igenis kéri a pénzét a PSG-től. Fotó: MTI/EPA/Filip Singer

Nos, ahogy arra számítani lehetett, az Mbappé ügyeit intéző vállalkozás nem hagyta szó nélkül a párizsi klub feledékenységét. A játékos édesanyja, Fayza Lamari – aki a családi céget vezeti – elmondta, folyamatosan tárgyalnak a PSG-vel az ügy rendezése miatt. Ám ha a PSG nem fizet, akkor jogi lépéseket tenne annak érdekében, hogy a francia sztárklub kifizesse a vb-győztes támadó elmaradt járandóságait.

Korábban írtunk arról, hogy Mbappé és a klub között született egy szóbeli megállapodás, miszerint a játékos tavasszal visszatérhet a csapatba – az eligazolása miatti hercehurca miatt került ki a keretből –, ha a szerződése lejártát követően távozik, és a klubot ért anyagi veszteséget úgy kárpótolják, hogy Mbappé lemond a párizsiaktól neki járó 55 millió euróról.

Nos, mára a párizsi vezetők is megtanulhatták, a szó elszáll, az írás megmarad mondás valóságtartamát. Ugyanis, mint fentebb írtuk, a hivatalos levelet a tartozás kifizetésének felszólítására már megkapta a PSG.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.