Lékai Máté és Imre Bence különböző véleménye ellenére van, ami egyértelmű

Hétfő este Magyarország és Argentína vívja a játéknap utolsó meccsét a párizsi olimpia férfi-kézilabdatornáján. Mindkét válogatott vereséggel kezdett: a magyar csapat Egyiptomtól kapott ki 35-32-re, az argentinok Norvégia ellen szenvedtek 36-21-es vereséget. Lékai Máté, Imre Bence és Chema Rodríguez is tudja: Argentínát le kell győzni.

2024. 07. 29. 4:55
LÉKAI Máté Párizs olimpia 2024 -  férfi Kézilabda magyar csapat
Lékai Máté is tudja: Argentína ellen kötelező a győzelem Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar női kézilabda-válogatottnak sikerült a javítás, az első forduló veresége után a másodikban Brazília ellen nyert az olimpián. A férfiak szintén dél-amerikai csapat, Argentína ellen lépnek pályára hétfő este, s egyetlen cél lehet csak a találkozóra.

IMRE Bence Párizs olimpia 2024 - Kézilabda magyar csapat
Imre Bence (szemben) szerint Argentína sötét ló az olimpián (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

– Ha bármit el szeretnénk érni, akkor meg kell nyerni ezt a mérkőzést – jelentette ki világosan lapunknak az első fordulóbeli, Egyiptom elleni vereség után Lékai Máté. – De azért ne felejtsük el, hogy az argentin is jó csapat, hasonló stílusban játszik, mint az egyiptomi, sok egy-egyezésre építenek, a beálló ugyanúgy erős, jó játékos.

Milyen meccsre számíthat a magyar csapat?

A tétet tekintve Imre Bence teljesen egyetért rutinos társával, az argentin csapatot viszont másként jellemezte.

– Argentínát mindenképpen meg kell vernünk. Más stílusban játszik, mint Egyiptom, szerintem mindenkinek kicsit sötét ló. A játékosállománya papíron az egyik leggyengébb az olimpián, de szerintem minket is ide sorolnak az ellenfelek – fogalmazott a jobbszélső.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez az argentin rutint emelte ki.

– Nehéz meccs lesz. Bár az argentin csapatot nem olyan nagy termetű játékosok alkotják, viszont tapasztalt, több olimpiát megjárt kézilabdázók. De nem is kérdés, meg kell nyerni ezt a meccset, hogy legyen esélyünk Lille-be menni – utalt a kapitány arra, hogy a kieséses szakaszt már nem Párizsban, hanem attól északra rendezik az olimpiai kézilabdatornán.

Min kell javítania a magyar férfi-kézilabdaválogatottnak?

Az első meccs után több javítanivaló is akad, de Imre Bence egy aggasztó tendenciára hívta fel a figyelmet.

– Mindenképpen változtatni kell a kezdésen. Nemcsak itt az olimpián, Egyiptom ellen alakult rosszul a meccs eleje, az utóbbi időben a németek és a szlovének ellen sem működött, és állandóan kapaszkodnunk kellett.

Argentína ellen talán ebben is látunk előrelépést.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.