Gyerekkori álma teljesült a Magyar Nagydíj ausztrál győztesének

Élete első futamgyőzelmét aratta a Formula–1-ben az ausztrál Oscar Piastri a Magyar Nagydíjon, ezzel a nyilatkozata szerint gyerekkori álma teljesült be. Arra is büszke volt, hogy csapata, a McLaren szerezte meg az első két helyet, az a csapat, amely igazi szörnyeteget tett alá. A második Lando Norris nem kommentálta azt a tényt, hogy a csapatvezetők utasítására engedte el Oscar Piastrit, viszont csodás napnak nevezte ezt a vasárnapot. A harmadik Lewis Hamilton örült a pontszerzésnek.

2024. 07. 21. 17:32
PIASTRI, Oscar
A gyõztes Oscar Piastri, a McLaren ausztrál versenyzõje a serleggel a dobogón a Forma-1-es Magyar Nagydíj eredményhirdetésén a mogyoródi Hungaroringen. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A McLaren két pilótája, Oscar Piastri és Lando Norris szerezte meg az első két helyet, és természetesen mindketten roppant boldogan nyilatkoztak a Magyar Nagydíj után. Oscar Piastri ráadásul élete első futamgyőzelmét aratta.

Oscar Piastri így ünnepelte első futamgyőzelmét  Fotó: AFP

– Rendkívül különleges érzés ez számomra, gyerekként arról álmodtam, hogy egyszer felállhatok a dobogó tetejére – mondta a 23 éves versenyző. – Bonyolult lett a futam vége. A rajt után próbáltam jó pozíciót szerezni, ez sikerült. Nagyon jó autót tett alám a csapat, igazi szörnyeteg, nagyon gyors, és ennek köszönhetően kontrollálhattuk a futamot Norrisszal együtt. Régen fordult elő utoljára az, hogy a McLaren két versenyzője végzett az első két helyen. Kicsit ideges voltam a végén, de a csapat úgy döntött, hogy Landro engedjen el, és tényleg ez volt a jó döntés. Van még miért dolgoznom, van miben fejlődnöm, de nem lehetek eléggé hálás a csapatnak, és remélem, még sok győzelem vár rám. Minden pályán gyorsak tudunk lenni, így magabiztosan várjuk a folytatást.

PIASTRI, Oscar
Oscar Piastri autója egy szörnyeteg Fotó: MTI/Kovács Tamás

Lando Norris nemigen akart azzal foglalkozni, hogy el kellett engednie csapattársát, erről csupán annyit mondott, hogy ezt kérték tőle, ő pedig megtette.

– Csodás nap ez a számunkra – lelkendezett. – A csapat sikere a legfontosabb, hosszú út vezetett ehhez a sikerhez, amelyet muszáj értékelnünk. Oscarnak is nagy napja volt, megérdemelte a győzelmet. Hiszünk benne, hogy a konstruktőrök versenyét megnyerhetjük.

HAMILTON, Lewis
Lewis Hamilton a harmadik helyen ért célba Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A harmadik helyen a hétszeres világbajnok brit Lewis Hamilton zárt a Mercedesszel, neki ez a 200. dobogós helyezése a Formula–1-ben. 

– Gratulálok a McLarennek a kettős sikerhez – mondta. – Nagyon izgalmas volt a verseny, és örülök a pontszerzésnek. Oscar esetében csak idő kérdése volt a futamgyőzelme, nagyszerű tempóban versenyzett, gratulálok neki és a családjának is. Ami a Max Verstappennel történt ütközést illeti, láttam, hogy közelít, de csak nevettem, mert nem tudtam mit csinálni. Végül ő elfékezte, én el tudtam fordulni, ő nem, egyszerű versenybaleset volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.