Tízszer hányt élő adásban a kanadai triatlonista a verseny végén, miután úszott a Szajnában!

A triatlonosok versenyét egynapos halasztással, szerdán rendezték meg a párizsi olimpián. A verseny végén többen is rosszul lettek, miután a szennyezett Szajnában kellett úszniuk, például a férfiak mezőnyében a 9. helyen végző Tyler Mislawchuk élő adásban adott ki magából mindent. Vajon ki vállalja majd a felelősséget?

2024. 07. 31. 20:55
Tyler Mislawchuk élő adásban adott ki magából mindent Fotó: BBC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, a szervezők szerda kora reggel hozott döntése értelmében ma mind a női, mind a kedden egyszer már elhalasztott férfiversenyt is megrendezték triatlonban a párizsi olimpián. Ugyanis a rendezők bejelentették, szerda hajnalban a víz vizsgálatának eredménye már megfelelt az egészségügyi és minőségi előírásoknak.

Szerdán elrajtolhattak a triatlonosok, mert állítólag kitisztult a Szajna

A bejelentést egyrészt a várakozó sportolók részéről öröm, másrészt némi kétkedés fogadta. Hogy miért? Nos, a Szajna vízminősége egy éve jelentős kétségeket ébresztett a triatlonversenyek és a nyílt vízi úszás viadalai megrendezését illetően. Hiába költöttek több mint egymilliárd eurót a franciák a víz tisztábbá tételére, már a tavalyi tesztverseny után is többen megbetegedtek. Az olimpián először csak az edzéseket, majd kedden már a férfiak versenyét kellett a szennyeződés mértéke miatt elhalasztani, ám szerda hajnalra a minőségi értékek hirtelen megváltoztak pozitív irányba, így a világbotrányt elkerülve, elrajtolhatott szerdán előbb a női, majd a férfitriatlonos mezőny.

A vizsgálatok eredményében ugyan nincs okunk kételkedni, de vannak már arra utaló jelek, hogy még sincs minden rendben a Szajnával. A Sportbible.com megírta, hogy több versenyző rosszul lett a szerdai verseny végén, de a legrosszabbul a férfiak mezőnyében a 9. helyen végzett Tyler Mislawchuk járt. A kanadai sportoló ugyanis élő adásban lett rosszul.

– Nem azért jöttem ide, hogy az első tízben végezzek, de mindent beleadtam. Megpróbáltam, nem bántam meg semmit. Igaz, a verseny végén tízszer hánytam, de ezért az eredményért megérte – közölte az azóta is gyengélkedő Mislawchuk.

„Bábok voltunk a rendezők bábszínházában”

A belga Marten Van Riel szerint a szervezőket csak az érdekelte, hogy meg legyen rendezve a verseny, a triatlonosok egészsége senkinek sem volt fontos.

– Úgy kezeltek minket, mint a bábukat a bábszínházban. Ha tényleg a mi egészségünk lett volna számukra a legfontosabb, akkor ezt az eseményt a Szajna szennyezettsége miatt már régen áthelyezték volna egy másik helyszínre – írta ki közösségi oldalára.

Volt olyan poszt alatti hozzászólás, ami szerint Párizs lakossága két napig nem mehetett WC-re, hogy a Szajna vízének szennyezettsége a megengedett mértékű legyen. Azt most még nem tudjuk megítélni, hogy ez a mondat humoros inkább, vagy a nagyon szomorú valóság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.