Pia és cigaretta: szó szerint füstbe ment egy tornász olimpiája

A japán női tornászcsapat vezérének szánt Mijata Soko nem lesz tagja a keretnek a párizsi olimpián. Az ország szövetsége azért mondott le a szerepeltetéséről, mert kiderült, alkoholt fogyasztott és dohányzott, amivel megsértette a csapat etikai kódexét.

2024. 07. 19. 13:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nem tagja a japán női tornászcsapatnak az eddigi kapitánya, Mijata Soko. Ennek az az oka, hogy megsértette a csapat etikai kódexét: dohányzott és alkoholt fogyasztott. 
A Japán Tornaszövetség pénteken közölte, hogy a 19 éves Mijata Soko csütörtökön érkezett egy monacói edzőtábor után Japánba egy vizsgálatra. Ezen megerősítették, hogy a nő valóban ivott és dohányzott korábban, a csapat ezért öt helyett négy fővel indul az olimpiára.

Forrás: Instagram

A japán csapat 1964-ben, Tokióban nyert érmet a legutóbb a játékokon, és most komoly ambíciókkal készül a párizsi olimpiára. Ezt a fiatal csapatot éppen Mijata Soko irányította volna, azt várták tőle, hogy a teljes egészében tinédzserekből álló gárda élére álljon, miután májusban a harmadik egymást követő NHK-trófeával biztosította be a párizsi helyét. Mijata edzője, Mutsumi Harada azt mondta, hogy bár Mijata viselkedése meggondolatlan volt, rendkívüli nyomás alatt állt, hogy a legmagasabb szinten teljesítsen.

– A napjait tényleg nagyon nagy nyomás terhelte – mondta, miközben a könnyeit törölgette. – Arra kérem az embereket, hogy értsék meg ezt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.