Élő közvetítés
Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Rossi üzent: Itt az ideje tisztázni a dolgokat!

Azok után, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) bejelentette, hogy Marco Rossi marad a válogatott szövetségi kapitánya, az 59 éves edző a Facebook-oldalán üzent, és tisztázta az esetleges félreértéseket.

2024. 07. 03. 13:30
Marco Rossi nem tervezett elköszönni a válogatottól
Marco Rossi nem tervezett elköszönni a válogatottól Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szövetségi kapitány hosszú bejegyzéssel jelentkezett a Facebook oldalán, miután az MLSZ bejelentette, hogy a továbbiakban is ő lesz a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az üzenetét változtatások nélkül közöljük.

„Talán itt az ideje, hogy tisztázzuk a dolgokat! Azok, akik azt mondják – vagy írják –, hogy kudarcot vallottunk ezen az Európa-bajnokságon, nyilvánvalóan nem objektívek, és sajnos azt kell mondanom, rosszhiszeműek!

Az a tény, hogy az elmúlt években a csodával határos eredményeket értünk el, és gyakran meggyőző teljesítményt nyújtottunk (még ha néha szerencse is kellett ehhez), nem szabad, hogy eltorzítsa a valóságot!

Sajnos még Magyarországon is van egy kis százaléka az embereknek, igaz nagyon kicsi, akik előbukkannak, amikor azt hiszik, hogy léket kapott a hajó! Igaz, nem tettünk semmi rendkívülit, de nem hiszem, hogy bárkinek szégyenkeznie kellene emiatt a válogatott miatt!

Soha nem mondtam a sajtónak, hogy távozom (csak azt, hogy pihennem kell és tisztáznom a gondolataimat)!

Nagyra értékeltem volna, ha valaki, ahogy én is tettem a múltban (néha a szerencséről is beszélve), elmondta volna, hogy Kevin 100. percben szerzett gólját kivéve, minden kétesélyes helyzet kedvezőtlenül alakult számunkra ezen az Európa-bajnokságon (az első barátságos mérkőzést is beleértve). De ez a helyzet!

Köszönöm a fiúknak az erőfeszítésüket (ami ezúttal sajnos nem volt elég), és amit a jövőben növelni és fejleszteni kell. Köszönöm a technikai és szakmai stáb tagjainak, akik csodálatos munkát végeztek! Köszönöm az MLSZ támogatását! Különösen köszönöm minden szurkolónak, aki szurkolt nekünk akár Németországban vagy bárhol a világon! Szívem szerint mindegyiküket megölelném egyesével!

Hozzáteszek még egy utolsó dolgot: soha nem futottam el a kihívások elől, még a legnehezebbek elől sem!

Most sem fogom feladni, mert ami nem öl meg, az erősebbé tesz! És nekünk, mindannyiunknak együtt, erősebbnek kell lennünk mindennél és mindenkinél!” 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.