Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Marco Rossi jövője: korábbi kapitányok és szurkolók is beszállnak a polémiába

Komoly felzúdulást váltott ki az információ, miszerint Marco Rossi távozhat a magyar válogatott éléről. Több szakember elmondta a véleményét a szövetségi kapitány lehetséges jövőjéről, s megteszik ezt a szurkolók is. Péntekre demonstrációt szerveznek beszédes mottóval: „Folytassa, mister! – szurkolódemonstráció Marco Rossi mellett”. Rossi jövője volt a Szpíker korner legfrissebb adásának a témája is.

2024. 07. 03. 10:07
Marco Rossi, magyar válogatott, Eb, folytats
Marco Rossi jövőt a szurkolók is befolyásolhatják Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem tudtam élvezni az Eb-t. Ha ki kellene emelnem valamit, akkor azt a pillanatot mondanám, amikor a játékvezető lefújta a Skócia elleni meccset. A legutóbbi Eb-hez képest a mostani Eb sokkal stresszesebb volt, az előző kontinenstornát jobban élveztem. Sokat gondolkodtam azon, mit kellett volna másként csinálni. Akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben – személyes oldalról így értékelte az Európa-bajnokságot. Emberileg és szakmailag is védhető álláspont, amit mindenki elfogadott.

CSOBOTH Kevin; ROSSI, Marco, magyar válogatott, szurkolók, demonstráci,
Csoboth Kevin gólja után Marco Rossi sem gondolta volna, hogy a magyar válogatottnak ezzel véget ér az Európa-bajnokság Fotó: MTI/Illyés Tibor

Arra szinte senki sem gondolt, és Rossi sem tett rá utalást, hogy mindez azt jelentené, hogy a szövetségi kapitány távozik a válogatott éléről. Mígnem a Nemzeti Sport azzal az információval állt elő, miszerint Rossi úgy köszönt el a játékosoktól, nem biztos, hogy szeptemberben közösen folytatják.

Ezt az értesülést azóta sem Marco Rossi, sem a Magyar Labdarúgó-szövetség, sem bármelyik válogatott játékos nem kommentálta hivatalosan, az MLSZ eddig csupán rövid közleményben értékelte az Európa-bajnokságot.

Több szakember is elmondta a véleményét, Csank János például kimondta , ő maga bármennyire is Rossi-párti, a logika azt diktálja, hogy Marco Rossi nem folytatja. A válogatott korábbi csapatkapitánya, lapunk kérdésére azt felelte, csakis Rossin múlik, hogy marad-e. A Ripost körkérdésére Csank János mellett Bozsik Péter, Várhidi Péter és Kiss László is elmondta a véleményét.

A magyar válogatott szurkolói nem érik be egy-egy poszttal, határozottan kiállnak Rossi mellett. Péntekre demonstrációt szerveznek „Folytassa, mister! – szurkolódemonstráció Marco Rossi mellett” mottóval.

Rossi szinte minden nyilvános megszólalása alkalmával kifejezi, mennyire fontos neki a szurkolók véleménye. Kíváncsian várjuk tehát a pénteki esemény hatását.

A Szpíker korneren is téma volt Marco Rossi jövője és a szurkolói demonstráció:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.