Méghogy generációváltás? A 38 éves Nadal újra döntős

A 22-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal legyőzte a horvát Duje Adjukovicot a svédországi Bastadban zajló, 579 ezer euró (229 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztorna elődöntőjében, így két év után ismét finálét vívhat egy versenyen.

2024. 07. 20. 16:42
Rafael Nadal eddig tizennégyszer nyerte meg a Roland Garrost
Rafael Nadal eddig tizennégyszer nyerte meg a Roland Garrost Fotó: AFP/The Yomiuri Shimbun/Kazuki Wakasugi
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 14-szeres Roland Garros-győztes Nadal csípőproblémák miatt csaknem az egész 2023-as szezont kihagyta, idén pedig a bastadi még csak a hatodik versenye, és az első döntője, ahova idén bekerült. Wimbledonban nem indult el, hogy minél többet készülhessen kedvenc borításán az olimpiára, mivel a párizsi játékok tenisztornáját is salakon vívják majd a Roland Garroson.

Párizs, 2024. május 27.
A spanyol Rafael Nadal búcsúzik a szurkolóktól, miután 3:6, 6:7, 3:6 arányban vesztett a német Alexander Zverev ellen a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2024. május 27-én.
Az év végén búcsút int Nadal az aktív tenisznek, de addig is bizonyítja, hiába 38 éves, ha nem sérült, bárkit képes legyőzni   Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez

A 38 éves spanyol sztár – aki sérülései miatt jelenleg csak 261. a világranglistán – a svéd tornán nem aprózta el, hogy játékba jöhessen. Elsőre a brit Cameron Norrie ellen fordított 1:4-ről, majd jött a 4. kiemelt argentin Mariano Navone, aki alaposan beszállt Nadal „felkészítésébe”, hiszen 3 óra 59 perces találkozón – a meccs holtversenyben a harmadik leghosszabb, két nyert játszmára menő mérkőzés a férfi tenisz történetében – 6:7, 7:5, 7:5- re nyert a veterán klasszis.

Következett az elődöntő, ahol a horvát Duje Adjukovicot verte újfent három szettben – 4:6, 6:3, 6:4 –, ismételten 2 óra 15 percet a pályán töltve. A 2022-es Roland Garros óta először jutott döntőbe a mallorcai salakkirály, aki karrierje 131. fináléjára készülhet – az eddigiekből 92-t megnyert –, s vasárnap a hetedik kiemelt portugál Nuno Borges (51.) lesz az ellenfele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.