Németország után Hollandiát is feldúlták a megvadult törökök

A török szurkolók nem tudtak belenyugdni a Hollandiától elszenvedett vereségbe az Európa-bajnokságon. Már Berlinben, a szurkolói zónában nekiiestek a hollandoknak, majd az utcákon folytatták az erőszakos fellépést. Nemcsak Németországban, hanem Hollandiában is, ahol a rendőrség fékezte meg őket.

2024. 07. 08. 7:23
török szurkolók
Török szurkolók Berlin utcáin Fotó: AP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török drukkerek már a Hollandia elleni mérkőzés előtt is okoztak kellemetlen perceket a német rendőröknek. A berlini Olimpiai stadionhoz vonulva többen is hirtelen a Szürke Farkasok szimpatizánsai lettek, a rendőrség a nem kívánatos szimbólum miatt megakasztott a szurkolók vonulását. Mit sem ért el vele, a törökök a lelátón tömegesen emelték magasba a kezüket a már jól ismert szimbólumot hirdetve.

Törökország csak magát okolhatja azért, hogy 1-0-s vezetésről a hajrában két gólt kapva 2-1-re elvesztette Hollandiával szemben az Európa-bajnokság negyeddöntőjét. A török drukkerek nem egészen így gondolják. A két tábor között már Berlinben, a szurkolói zónában kitört a botrány.

Később, miként az Origó beszámolt róla, a törökök az utcákon igyekeztek elégtételt venni, undorító rigmusokat kiabálva a hollandoknak, még a gyerekeket sem kímélve.

A törökök nemcsak Németországban, hanem Hollandiában is randalíroztak, Hágában a rendőrségnek kellett kivonulnia, hogy megfékezze őket.

Mintha csak a marokkói diaszpórát látnánk a katari világbajnokság alatt…

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.