Verstappen a Magyar Nagydíj után: Mindenki elmehet a fenébe!

Az elmúlt két évben győztes Max Verstappen vasárnap nem álmai futamát teljesítette a Hungaroringen. A háromszoros világbajnok a harmadik helyről indulva lett ötödik a Formula–1-es Magyar Nagydíjon, verseny közben a csapatát ostorozta az elrontott taktikáért, a leintés után pedig mindenki mást is kiosztott.

2024. 07. 22. 8:33
Verstappen vélhetően szeretné gyorsan elfelejteni a Magyar Nagydíjat
Verstappen vélhetően szeretné gyorsan elfelejteni a Magyar Nagydíjat Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Verstappen (Red Bull) az előző két Magyar Nagydíjat megnyerte, az idei versenyt viszont szeretné minél előbb elfelejteni. Pedig közvetlenül a rajt után még jól állt a szénája, egy helyet előrelépve a második volt, ezután viszont hátrafelé haladt. Előbb szabálytalannak vélt előzés miatt vissza kellett adnia a második pozíciót Lando Norrisnak (McLaren), majd mindkét kerékcseréjekor veszített egy-egy helyet Lewis Hamiltonnal (Mercedes) és Charles Leclerc-rel (Ferrari) szemben. A futam egy pontján ráadásul el is találta Hamiltont, amiért a leintést követően beidézték a versenybírák. Végül nem kapott büntetést, bár elég büntetés volt neki az Oscar Piastri győzelmével véget ért Magyar Nagydíj is.

Verstappen Hamiltonnal koccant a Magyar Nagydíjon
Verstappen Hamiltonnal koccant a Magyar Nagydíjon Fotó: MTI/Kovács Tamás

Verstappen egyébként is úgy érezte, hogy nem ő volt a hibás az ütközésért, mivel Hamilton fékezés közben irányt váltott. A rádión panaszolta el ezt versenymérnökének, Gianpiero Lambiasénak, akit a csapat – Verstappen szóhasználatán sokat finomítva – rossz taktikájáért is elővett. Lambiase nem volt vevő a pilóta szavaira.

– Nem fogok vitázni más csapatokkal a rádión keresztül, Max. Hagyjuk, hogy a versenybírák végezzék a dolgukat! Gyerekes lenne ezt a rádión keresztül csinálni. 

 

Verstappen nem finomkodott

Az ötödik helyen célba ért Verstappen pedig a rádióüzeneteiért kapott kritikákra nem volt vevő.

– Mindenki elmehet a fenébe. Dühös vagyok, ez már korábban is előfordult. Néha a rádiót használod arra, hogy elmondd a véleményed. Én is ezt tettem, mert abban reménykedtem, hogy a második kerékcserénél talán jobb döntést hozunk. De nem tettük. A rádiózás nem tereli el a figyelmem, amikor vezetek. Mérges vagyok, de arra összpontosítok, amire kell, vagyis az autó irányítására – magyarázta a címvédő.

Nem először fordult elő, hogy Verstappen összezördült a versenymérnökével, de a holland pilóta szerint nem kell felfújni az ügyet.

– Mérges voltam a mai nap miatt, ennyi az egész. Talán a csapatnak nem esett le, hogy mit rontottak el, vagy talán nem értették meg, mekkora hibát követtek el. De az autóban ülve máshogy látod a dolgokat. Tudtam, hogy nehéz verseny lesz, a McLarent legyőzni pedig nem lesz egyszerű. Ha már ez nem sikerült, legalább a harmadik helyet kellett volna megszereznem, de ez sem jött össze – sajnálkozott az előző idények legjobbja. – Nem gondolom, hogy elnézést kellene kérnem, inkább jobban kéne végeznünk a munkánkat. Nem értem, hogy miért gondolják úgy az emberek, hogy nem emelhetjük fel a hangunkat a rádióban. Ez egy sport. Ha valaki ez nem tudja elfogadni, inkább maradjon otthon.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.