Duplantis megvadult: világcsúcs, heves csók, végül bunyó + videó

Armand Duplantis 625 centiméteres világcsúccsal nyerte meg a férfi rúdugrást a párizsi olimpián. A bámulatos gyakorlat után a svéd atléta nem tudott uralkodni az érzelmein: előbb a kedvesét csókolta hevesen, majd egy svéd csapattársát vert mellbe ököllel többször is.

2024. 08. 05. 22:52
DUPLANTIS, Armand
A címvédõ svéd Armand Duplantis ünnepel a világcsúcs után Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha volt biztos favorit atlétikában, az bizony Armand Duplantis. A svéd rúdugró a világbajnoki és olimpiai címvédő – ő volt az egyik nagy kedvenc a 2023-as budapesti vb-n is –, évek óta szinte verhetetlen, s persze ő a világcsúcstartó. 2020-ban 617 centivel lett először világrekorder, azóta Szergej Bubkát követve centiméterenként araszol egyre feljebb.

DUPLANTIS, Armand
Duplantis tökéletes ívben repült át a léc fölött. Fotó: David Goldman

Duplantisnak Párizsban sem volt ellenfele. A hatméteres magasságot már csak ő ugrotta át. Ezután előbb a 610 centis olimpiai rekordra emeltette a lécet, amit elsőre vitt át. Ezután a 625-ös világcsúcs következett. Duplantis első két kísérlete is biztató volt, de akkor még leverte a lécet. Harmadikra aztán az ugrás magasságát és ívét is tökéletesen találta el és átsiklott a léc felett.

Szokatlanul érzelmes ünneplés

Duplantisból ezután kitörtek az érzelmek. Hatalmas sprintet levágva kiszaladt a svéd szurkolókhoz. Előbb a barátnőjét ölelte és csókolta meg forrón, majd az egyik csapattársat verte ököllel mellbe többször is, aki a második kemény ütést már nem vette tréfának, inkább értetlenül elódalgott.

Duplantis végül, mint az összes győztes, megkongatta az atlétikai pályán az olimpia után a Notre-Dame-székesegyházba kerülő harangot.

Duplantis: A felhők fölött járok

– Elragadtak az érzelmek. Elképesztő hangulat volt a stadionban. Kiszakadt a dobhártyám, berekedtem, és valószínűleg ez csak rosszabb lesz, mert ma éjjel nem fogok aludni… Nem érdekel, mit gondolnak rólam, fantasztikus, amit érzek. Micsoda éjszaka! Valójában nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnám az érzéseimet. A legtökéletesebb pillanatban sikerült nekem mindez. A lábamat, a testemet sem érzem. A felhők fölött járok – próbálta meg visszaadni az érzéseit Duplantis.

A döbbenetes történet képekben:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.