Rossz hírt a kaptak a Fradi-szurkolók Varga Barnabásról

Hiába reménykedett a Ferencváros vezetősége, hogy a speciális maszk segítségével már bevethető lesz Varga Barnabás, a csatárról kiderült, még nincs olyan állapotban, hogy pályára léphessen. Ezért a Kecskemét ellen megsérülő Owusu mellett Varga is kikerült a Fradinak a dán Midtjylland elleni BL-keretéből, a két csatár helyére szintén két támadó, Fortune Bassey és Edgar Szevikjan került.

2024. 08. 05. 18:41
Varga Barnabás
Varga Barnabás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros szurkolói örömmel olvasták korábban, hogy a csapat új vezetőedzőjének, Pascal Jansennek a dán Midtjylland ellen készülő keretében nemcsak kilenc magyar fiatal, de az Európa-bajnokságon súlyos fejsérülést szenvedő Varga Barnabás is helyet kapott. Úgy vélték a szurkolók, hogy a speciális védőmaszkban az előző két idény gólkirálya igenis hasznára lehet a csapatának a dánok ellni létfontosságú találkozón.

Varga Barnabás még ismerkedik a maszkjával
Nem épült fel teljesen Varga Barnabás, így nem láthatjuk speciális védőmaszkjában a dánok ellen    Fotó: Fradi.hu

Nos, az örömük sajnos korainak bizonyult, ugyanis kiderült, Varga rehabilitációja ugyan jól halad, de jelenleg még nincs olyan állapotban, hogy pályára léphessen. Ráadásul a Kecskemét ellen megsérült Owusu Kwabena, a Fradi egyre jobb formába lendülő villámgyors szélsője sem épült fel, így Pascal Jansen úgy döntött, mindkettőjüket pihenteti.

A sérültek helyére két támadó került be a dán Midtjylland ellen készülő BL-keretbe. A Fradi holland vezetőedzője úgy döntött, hogy Fortune Bassey, illetve az örmény válogatott Edgar Szevikjan kap lehetőséget. Előbbi kölcsönből tért vissza, és az ausztriai edzőtáborozás alkalmával gólokkal bizonyította, kár lenne róla lemondani, míg Szevikjan legalább olyan gyors, mint Owusu, ráadásul az előző szezonban lőtt bombagóljaira mindenki szívesen emlékszik vissza.

Jöhet a Slovan vagy a KI Klaksvík

A BL-selejtező rájátszásköréért zajló küzdelem augusztus 6-án veszi kezdetét Dániában, a visszavágót augusztus 13-án, kedden rendezik a Groupama Arénában. A továbbjutó már csak egyetlen párharc megnyerésére lesz a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájától, míg a vesztes átkerül az Európa-liga utolsó selejtezőkörébe. Már azt is kisorsolta hétfőn az UEFA, hogy a győztes a Slovan Bratislava (szlovák)–Apoel Nicosia (ciprusi) találkozó továbbjutója ellen játszik a BL-főtáblájáért, míg a vesztes a KI Klaksvik (feröeri)–Borac Banja Luka (bosnyák) találkozó továbbjutójával az Európa-liga csoportküzdelmeibe való bejutásért küzd meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.