Kezdő volt a Serie A-ban a magyar válogatott futballista

Balogh Botond végigjátszotta a meccset a Parma színeiben a Serie A első fordulójában. A 22 éves magyar válogatott védő egy pontot szerzett az újonccsapattal a Fiorentina ellen, amely legközelebb a Puskás Akadémia ellen játszik a Konferencialiga rájátszásában.

2024. 08. 17. 20:52
Balogh Botond (négyesben) végigjátszotta a meccset a Parma színeiben a Serie A első fordulójában. Forrás: football-italia.net
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Parma az olasz másodosztály bajnokaként jutott vissza az élvonalba, és hazai pályán már a 22. percben megszerezte a vezetést a Serie A nyitányán a Fiorentina ellen. Balogh Botond ott volt a kezdőben, és végig is játszotta a mérkőzést, amelynek a 75. percében Biraghi szabadrúgásból kiegyenlített, ezzel beállította az 1-1-es végeredményt.

A négyszeres magyar válogatott Balogh, aki a nyári Európa-bajnokságon is kerettag volt Marco Rossi együttesében, a 49. percben sárga lapot kapott. Balogh nem most debütált a Serie A-ban, a 2020–2021-es idényben már pályára lépett három mérkőzésen az olasz élvonalban. Az előző idényben sokat játszott, de nem volt alapember a Parmában, 17 meccsen kapott szerepet a másodosztályban.

A Fiorentina az egypontos bajnoki rajt után legközelebb csütörtökön a Puskás Akadémia ellen lép pályára hazai pályán a Konferencialiga rájátszásának első meccsén. A párharc tétje a csoportkörbe jutás a harmadik számú európai kupában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.