A Fradinál nem marasztalták, új feladatot kapott Máté Csaba

Szeptember elsejétől Máté Csaba lesz az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Debrecen vezetőedzője – jelentette be péntek este a klub. Az 54 éves szakember korábban dolgozott a nemzeti csapat mellett, valamint a Ferencváros tartalék- és felnőttcsapatát is irányította, tavalyi leváltása óta először kapott megbízatást az élvonalban.

2024. 08. 30. 19:45
MÁTÉ Csaba
Máté Csaba eddigi pályafutása meghatározó részét a Ferencvárosnál töltötte. Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtalálta a hétfőn menesztett vezetőedző, Szrdjan Blagojevics utódját a Debrecen. A labdarúgó NB I aktuális idényében a szerb trénerrel négy meccsen csupán négy pontot szerzett gárda új edzője a sajtóhíreknek megfelelően legutóbb a Ferencvárost irányító Máté Csaba lesz.

 

Egy év után kapott újra munkát

Az 54 éves, szekszárdi születésű szakember játékosként többek között a Tatabánya és a belga KV Kortrijk együttesében is megfordult, edzői pályafutását Szekszárdon kezdte. Két éven át, 2008 és 2010 között pályaedzőként segítette Erwin Koeman szövetségi kapitány munkáját a nemzeti válogatottnál, majd a Haladásnál, illetve a Paksnál tevékenykedett, utóbbi csapatnál megbízott vezetőedzőként is. Ezt követően 2012-től 2023-ig a Ferencváros stábjának tagja volt, együtt dolgozott többek között Ricardo Monizzal, Thomas Dollal, Szergej Rebrovval, Peter Stögerrel és Sztanyiszlav Csercseszovval is, többször kapott lehetőséget megbízott edzőként. Tavaly, Csercseszov kirúgása után az együttest vezetőedzőként a Konferenciaiga főtáblájára vezette. Ezt követően a Ferencváros klubvezetése az azóta távozott Dejan Sztankovicsban látta a jövőt, így leváltotta Máté Csabát, aki azóta először állhat majd munkába Debrecenben.

Az új vezetőedzőt és stábját a Debrecen jövő hét elején, sajtótájékoztatón mutatja be – közölte honlapján a DVSC.

A Debrecen legközelebb augusztus 31-én, szombaton lép pályára a magyar bajnokságban, ám a Zalaegerszeg elleni, 17.45-kor kezdődő bajnokin még a megbízott edző, Dombi Tibor irányít majd. Máté Csaba a válogatott szünet után, szeptember 14-én a másodosztályú Békéscsaba vendégeként mutatkozhat be a debreceniek edzőjeként a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.