Milyen napot fog ki Vogel Soma alteregója? Ezen múlik a magyar álom

Az Olaszország elleni drámai győzelem után a magyar férfi-vízilabdaválogatott péntek este Horvátországgal találkozik az elődöntőben. Szécsi Zoltán szerint egyénileg jobbak a magyar játékosok, sok múlik azon, hogy a horvátok kiváló, de rapszodikus kapusa, Marko Bijac milyen napot fog ki. Szécsi szerint az olaszok elleni meccsen történtek nem a vízilabda, hanem a VAR szégyene.

2024. 08. 09. 5:47
Marko Bijac
Marko Bijac megbabonázta a spanyolokat a negyeddöntőben Fotó: Reuters/Ueslei Marcelino
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyöntetű a vízilabda-társadalom véleménye Kemény Dénestől Faragó Tamásig: a magyar–olasz meccsen tévesen büntették duplán, a gólja elvételével, majd négyperces kiállítással az olasz Condemit. Szakértőnk, Szécsi Zoltán podcastunkban úgy fogalmazott, ez az eset nem a vízilabda, hanem a VAR szégyene.

Vogel Soma, Marko Bojac, vízilabda, magyarország, horvátország, olimpia 2024, olaszország
Mi is lenne Vogel Soma nélkül a magyar válogatottal? Fotó: Csudai Sándor

– A vízilabda e téren csupán csatlakozott a labdarúgó Eb-hez, ahol többször borzolta a szurkolók kedélyét a VAR – fogalmazott Szécsi Zoltán.

Az olaszok ellen 9-9-es rendes játékidő után Vogel Soma remeklésével ötméteres párbajban kivívott győzelem sokáig emlékezetes marad, mégis túl kell lépni rajta, mert a magyar válogatottra péntek este újabb feladat vár, az elődöntőben Horvátországgal játszik.

A horvátok a spanyolokat verték ki a negyeddöntőben, amiért nem lehetünk nekik eléggé hálásak, az az eredmény persze egyben emeli a presztízsüket, annál inkább is, mert esélyt sem adtak a spanyoloknak.

A magyar és a horvát válogatott a közelmúltban többször találkozott. Európa-bajnokságon a horvátok a közelmúltban kétszer is megverték a mieinket, 2022-ben Splitben a döntőben 10-9-re, idén januárban Zágrábban az elődöntőben 11-8-ra, igaz, akkor Varga Zsolt a fiataloknak adott lehetőséget. Hogy ne csak vereségeket említsünk: a 2023-as fukuokai vb-n a csoportkörben a magyar válogatott nyert 12-10-re.

Szécsi Zoltán szerint a balkezeseknél a mieink kicsivel jobbak, de a Jokovic, Harkov horvát duó is veszélyes, kapásoldalon egyértelműen a magyarok jobbak, a center–bekk tengelyben viszont a horvátok. Sok múlik a két kapuson. Vogel Somát nem kell bemutatni, a világ egyik legjobbja. Csakúgy, mint Marko Bijac, de Szécsi Zoltán szerint az ő formája rapszodikusabb.

A két kapus alkatilag és védési stílusra is hasonlít egymásra, de persze Vogel Soma nekünk sokkal kedvesebb.

Férfivízilabda, elődöntők:
Egyesült Államok–Szerbia 16.35
Magyarország–Horvátország 19.35

A teljes beszélgetés:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.