Arcpirító boszniai közlemény a Fradi-drukkerek megtámadása után

A Fradi futballcsapata csütörtökön a Borac Banja Luka otthonában tizenegyespárbajban harcolta ki az Európa-liga főtáblájára jutást, a meccs előtt és alatt pedig a hazaiak megtámadták a ferencvárosi szurkolókat. Mindezt videók és fotók bizonyítják, ám a Boszniai Szerb Köztársaság belügyminisztériuma által kiadott közlemény szerint semmi sem történt. Pontosabban: „minden békésen zajlott, köszönhetően a Banja Luka-i rendőrség cselekvési tervének".

2024. 08. 31. 15:51
A Ferencváros szurkolói a lelátón a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 4. fordulójában játszott Ferencváros - Borac Banja Luka visszavágó mérkőzésen. Fotó: MTI/EPA/Borislav Zdrnja
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk is beszámolt arról, hogy Bosznia-Hercegovinában a Borac Banja Luka kemény magja rátámadt a Fradi drukkereire, akik kiutaztak a visszavágóra. Ez még a mérkőzés előtt történt, az összecsapásról videók is fellelhetőek a közösségi médiában, vérző sebekkel látható Fradi-szurkolók is voltak a képeken. A bosnyákok a meccs alatt is támadtak, kövekkel dobálták meg a vendégszurkolókat. Mindez azonban meg sem történt, ha az ember csak a Boszniai Szerb Köztársaság belügyminisztériumának közleményét olvassa el, amely az ulloi129.hu által idézett szöveg szerint így szól:

„Az Európa Liga playoff meccs a Banja Luka-i Borac és a magyar Ferencváros közt, melyet tegnap este játszottak a Banja Luka Városi Stadionban, remek hangulatban, incidensek nélkül telt. A meccsen 8500 néző volt a helyszínen, közte 320 volt a vendégcsapat szurkolója, és minden békésen zajlott, köszönhetően a Banja Luka-i rendőrség cselekvési tervének, melyet a csendőrséggel együtt hajtott végre.”

A Fradi legalább a pályán kiharcolta a továbbjutást, így az Európa-liga főtábláján, kőkemény ellenfelekkel szemben folytathatja az ősszel.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.