Kajakos krimi: percekig senki sem tudta, női kettesben hány magyar érem lesz

Négy döntőben öt magyar kajak-kenus egység volt érdekelt a sportág péntek délutáni olimpiai programjában. Női kajak kettesben a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és a Pupp Noémi, Fojt Sára duó is a döntős mezőny tagja volt: nagyon szoros befutó végén Csipes és Gazsó ezüstnek örülhetett. Puppék hosszú percekig vártak, végül kiderült, hogy holtversenyben bronzérmesek lettek. A Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenu kettes negyedik helyen zárt.

2024. 08. 09. 12:54
Csipes Tamara Fojt Sára Gazsó Alida Dóra Pupp Noémi ezüst bronz kajak-kenu
A magyar lányok együtt várták, hogy mi lesz a célfotó vizsgálatának eredménye Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy csütörtökön mind a három, úgy pénteken mind a négy kajak-kenu döntőben volt magyar érdekeltség. Női kenu kettesben Kiss Ágnes és Nagy Bianka jutott a döntőbe, női kajak kettesben a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra és a Pupp Noémi, Fojt Sára egység is bejutott a fináléba. Férfi kajak kettesben Nádas Bence és Tótka Sándor döntős, Kopasz Bálint és Varga Ádám viszont nem jutott be a legjobb nyolc közé, míg férfi kenu egyesben Adolf Balázs készülhetett fináléra, Fejes Dániel a B döntőben versenyezhetett.

Gazsó Alida Dóra Csipes Tamara Fojt Sára Pupp Noémi holtverseny kajak ezüst bronz olimpia 2024
Feszült percek után végül Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara, Fojt Sára és Pupp Noémi is mosolyoghatott (Fotó: Csudai Sándor)

Az első döntős napon egy bronzérem jutott a magyar csapatnak, a Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra összeállítású kajak négyes szerezte.

A korábbi versenynapoknál érezhetően szelesebb időben a női kenu ketteseké volt az első döntő. Kiss Ágnes és Nagy Bianka a hatos pályán evezett.

A rajt mellettük a kínai kettősnek sikerült a legjobban, amely végül meg is nyerte a döntőt. A magyarok fél távnál az ötödik helyen álltak, a hajrában közeledtek a dobogóhoz, végül olimpiai negyedik helyet szereztek.

Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra újra érmes, holtverseny a harmadik helyen

Következett az egyetlen döntő, amelyben két egységnek is szurkolhattunk: Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra a hetes, Pupp Noémi és Fojt Sára a nyolcas pályán evezett.

Az új-zélandi páros kiemelkedett a mezőnyből, Lisa Carrington pályafutása hetedik olimpiai aranyát nyerte. Csipesék sokáig dobogós helyen haladtak, végül nagy hajrával Puppék majdnem utolérték őket. A két magyar páros és az egyik német kettős között célfotó döntött.

Először az derült ki, hogy Csipesék a második helyen zártak, a bronzért még szorosabb volt a verseny, hosszú percekig nem volt meg, hogy ki lett a harmadik.

Végül a németek örömsikoltása hangzott fel, valóban ki is írták őket a harmadik helyre, s még később derült csak ki, hogy Pupp és Fojt sem maradt le a dobogóról, holtverseny állapítottak meg a harmadik helyen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.