Csipes Tamarának magyar vetélytársával is számolni kell

Csipes Tamara és Gazsó Dorka is futamgyőztesként jutott az elődöntőbe női kajak egyes ötszáz méteren. A legjobb idővel a címvédő új-zélandi Lisa Carrington teljesítette az előfutamokat. Azért is volt fontos a túlóra, a reményfutam elkerülése, mert ma nincs több feladat, a magyar lányok rápihenthetnek a négyes csütörtöki versenyeire.

2024. 08. 07. 10:58
CSIPES Tamara
Csipes Tamarának csak a körülményekre lehet panasza, a teljesítményére nem Fotó: MTI/Kovács Tamás
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gazsó Dorka a második, Csipes Tamara pedig az utolsó, hatodik futamot nyerte meg egyaránt magabiztosan. Csipes (1:50.21 perc) az egész mezőnyben a negyedik, a Gazsó (1:50.78) a hetedik legjobb időt lapátolta, a címvédő új-zélandi Lisa Carrington (1:48.51) volt a leggyorsabb, rajta kívül még honfitársa, Aimee Fischer fért be 1:50 alá, aki kedden meglepetésre párosban elvérzett.

GAZSÓ Alida Dóra, Csipes tamara, női kajak egyes 500 méter, Olimpia 2024
Gazsó Dorka izgult, de magabiztosan megoldotta a feladatát. Fotó: Kovács Tamás

– Szerettem volna végig vezetni. Rossz volt az első rajt, ami kizökkentett a ritmusból. Igaz, Tokióban is rossz volt az első rajt, az ott jót tett. Nem túl jók a körülmények, a felvezető sáv és a szél miatt lötykölődik a víz, ezért nem öröm a megismételt a rajt.

Mindegy volt, hogy első vagy második hely, de tudtam, hogy Emma Jörgensen presztízskérdést csinál majd belőle. Nekem nem volt ilyen szándékom, de amikor a táv felénél láttam, hogy Emma fárad, akkor úgy voltam vele, megpróbálom

– értékelte a futamát Csipes Tamara.

– A hajóm sajnos jobbra húzott, az edzőmnek, Csipes Ferencnek lesz majd dolga vele, szerencsére szeret szerelni. Kicsit izgultam, olimpián az első pályám volt egyesben. Csapathajóban nem éreztem ezt. Túl vagyok rajta, s mára szerencsére nincs több feladatom – mondta megkönnyebbülten Gazsó Dorka.

A magyar lányok csütörtökön a négyessel előbb az elődöntőben, majd remélhetőleg a döntőben szerepelnek, pénteken lesznek a páros, szombaton pedig az egyes finálék. Csipes és Gazsó párosban és négyesben is együtt szerepel, kettesben kedden csak a reményfutamból jutottak tovább. Csipes a négyes szereplésével elégedett volt kedden.

Csipes Tamara arról, mennyire nehéz példaképnek lenni:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.