Tizenegyes volt vagy sem? A Fradi légiósa elmondta véleményét + videó

Az Újpest szombat esti, 1-0-s legyőzésével továbbra is hibátlan teljesítménnyel áll az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Ferencváros. A zöld-fehérek norvég játékosa, Kristoffer Zachariassen nyilatkozott lapunknak a lefújás után, és már a jövő heti, Borac Banja Luka elleni Európa-liga selejtezőről is beszélt.

2024. 08. 18. 14:58
Kristoffer Zachariassen helyzeténél nem ítéltek tizenegyest, a norvég ennek ellenére is örülhetett a lefújás után. Fotó: Polyák Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Háromból három. Azok után, hogy az első fordulóba kiírt Debrecen–Ferencváros mérkőzést elhalasztották, sorrendben a Kecskemétet, a Diósgyőrt, majd szombaton az Újpestet is legyőzte az FTC, amely így egyelőre hibátlan a hazai ligában. A derbi megnyerése után Kristoffer Zachariassen válaszolt kérdéseinkre.

POY_1733
Zachariassen boldogan ünnepelt a társakkal a lefújás után (Fotó: Polyák Attila)

 

Öröm volt ilyen hangulatban játszani 

– Kemény derbi volt – szögezte le Zachariassen. – Jól kezdtünk, volt két nagy lehetőségünk is rögtön az első percekben, valószínűleg más lett volna az egész meccs, ha akkor megszerezzük a vezetést. Ez egy igaz derbi volt, de számunkra jó véget ért, miután a hosszabbításban sikerült bevinnünk a győzelmet érő gólt. A szurkolóink remek hangulatot teremtettek, öröm volt ilyen atmoszférában játszani. Örülök, hogy a győzelmünkkel valamit vissza tudtunk adni nekik, ez hihetetlen érzés!

A szurkolók kitettek magukért a rangadón, a Ferencváros ultrái a második játékész elején tartottak pirotechnikai bemutatót (Fotó: Polyák Attila)

 

Zachariassen véleménye a büntetőgyanús helyzetről

Zachariassen 78 percet töltött a pályán, a 68.-ban, még 0-0-s állásnál részese volt egy vitatható szituációnak. A Fradi futballistája szerette volna beadni a labdát a középütt érkező Adama Traorénak, ám a játékszer a vendégek védőjében elakadt. Az esetet a videóbíró is vizsgálta, végül nem kaptak büntetőt a hazaiak.

– Megpróbáltam középre passzolni a labdát, ami úgy gondolom, elérte volna Adamát, ha Nunoz nem ér hozzá. A játékvezető máshogy döntött. A meccs után rögtön nem néztem vissza az esetet, de a pályán úgy éreztem, hogy kézzel állította meg a labdát az ellenfél – mondta ezzel kapcsolatban a norvég.

 

Újabb hazai meccs vár a zöld-fehérekre

A Ferencváros augusztus 22-én, csütörtökön folytatja szereplését, akkor az Európa-liga selejtezőjének rájátszáskörében a bosnyák Borac Banja Luka látogat a Groupama Arénába. Ez lesz a párharc első meccse, a visszavágót egy héttel később rendezik Boszniában. A győztes az El, a vesztes a Konferencialiga főtábláján folytathatja.

– Egy újabb nagyon fontos mérkőzés vár ránk csütörtökön. Az első a regeneráció, majd kielemezzük a derbit, megnézzük, mi volt jó, és mi kevésbé, ezekből tanulhatunk. A Borac Banja Luka ellen győznünk kell hazai pályán, hogy jó eredménnyel várhassuk a főtáblás szereplésről döntő második meccset 

– jelentette ki Kristoffer Zachariassen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.